Antena 3 CNN Actualitate Fostul manager al Spitalului Sf. Pantelimon, după ce și-a anunțat demisia: „Imaginea mea a fost terfelită”

Fostul manager al Spitalului Sf. Pantelimon, după ce și-a anunțat demisia: „Imaginea mea a fost terfelită”

de Ioana Coman    |   

Fostul manager al Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, a făcut primele declarații, vineri, după ce și-a anunțat demisia. Acesta a precizat că cele două doctorițe arestate preventiv pentru omor calificat au fost angajate înainte ca el să obțină această funcție. „Eu le-am perceput ca pe niște profesioniste”, a adăugat Socea.

Bogdan Socea a explicat și afirmația sa anterioară potrivit căreia un pacient internat la ATI reprezintă pentru spital „un deficit bugetar”.

„Îmi pare rău că s-a interpretat așa. Am văzut și eu interpretările, m-au mirat, dar în ultimul timp nu prea mă mai miră nimic, întrucât și imaginea mea a fost terfelită, nu doar a spitalului, cu tot felul de afirmații, unele dintre ele fără fundament.

Eu am încercat să explic, la întrebarea unui reporter, cum se decontează un pacient care ajunge în ATI. Nu a însemnat o lipsă de empatie, cum s-a interpretat, nu judecăm pacienții în funcție de bani sau cifre, noi tratăm fiecare caz în parte.

Acesta a fost un al gând al demisiei mele, poate la un moment dat ne liniștim și ne vom putea relua cu toții activitatea în condiții mai bune”, a afirmat Bogdan Socea, după ce și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului Pantelimon.

Potrivit acestuia, doctorițele arestate preventiv pentru omor calificat au fost angajate înainte ca el să devină manager al spitalului.

„Eu le-am perceput ca pe niște profesioniste, sunt uimit”, a mai adăugat el.

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Bogdan Socea, a demisionat vineri, la solicitarea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în urma scandalului izbucnit din cauza morților suspecte, în care două doctorițe au fost arestate preventiv pentru omor calificat.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile