Mihai Gâdea a continuat, marți seară, dezvăluirile despre războiul dintre serviciile secrete din România, un război în care au fost implicați nu mai puțin de trei șefi de servicii, dar și trei miniștri de interne și un prim-ministru.
Citește și: Sinteza zilei. Dezvăluirile anului despre războiul dintre serviciile secrete din România
După cum a arătat Mihai Gâdea, luni, (DETALII; AICI) toate acțiunile DNA și ale binomului împotriva serviciului secret al Ministerului de Interne au fost secrete, ilegale și nicio acuzație făcută de procurori nu a stat în picioare.
Tot dosarul DIPI pornește de la un denunț, probabil sub presiune, care nici măcar nu este semnat. Și asta nu e tot. În acel dosar există un document secret, care e avizat de trei servicii secrete, despre mașina fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.
Citește și: Sinteza zilei. Imaginile cu Klaus Iohannis care te vor lăsa mut
sursa: Antena 3/ Sinteza zilei
Citește și: Sinteza zilei. Ura, noua politică de stat în România
Berta Popescu, senior editor Antena 3, a prezentat denunțul anonim care, desigur, ajunsese chiar la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.
"Trebuie să menționăm că există două părți ale dosarului DIPI: DIPI 1 și DIPI 2. Practic, tot ce a întâmplat în DIPI 1, percheziții, interceptări și absolut toate probele care au fost obținute, au fost folosite inclusiv în DIPI 2, dosarul care s-a clasat", a explicat Berta Popescu.
Potrivit procurorilor DNA, din banii care erau destinați operațiunilor secrete i s-a cumpărat mașină lui Gabriel Oprea.
Bombă, însă! Potrivit unui document obținut de Antena 3, trimis de fostul șef al DIPI la DNA, Gabriel Oprea era urmărit de un serviciu de informații străin.
Citește și: Sinteza zilei. România, discreditată la o televiziune din Austria
"Este foarte important motivul pentru care Gabriel Oprea se afla în atenția serviciului de informații străin: urma să fie numit directorul SRI, urma numirea directorului SIE, aprobarea Strategiei Naționale de Apărare, vizita secretarului național al NATO și, de asemenea, operaționalizarea scutului anti-rachetă de la Deveselu", a explicat Berta Popescu.