Antena 3 CNN Actualitate Fost director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Fost director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Marian Mitrea, la data faptei director al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, pentru luare de mită, după ce a pretins procent din sumele pe care o firma urma să le încaseze în baza unor contracte de execuţie lucrări încheiate cu instituţia publică respectivă. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Marian Mitrea, în perioada martie - aprilie 2010, în calitate de director, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva firmă urma să le încaseze de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuţie lucrări aflate în curs de derulare. 

Procurorii susţin că banii, reprezentând echivalentul sumei de peste 3,6 milioane lei, au fost pretinşi de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. 

DNA precizează că valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de peste 90,4 milioane lei fără TVA. 

"Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie -mai 2010, reprezentaţii societăţii beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în 6 tranşe, suma de 421.141 lei, ca urmare a înţelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea şi administratorul acelei societăţi. Ulterior, până la sfârşitul anului 2010 şi după plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în 4-5 tranşe, suma de 240.000 lei", se arată în comunicatul DNA. 

Anchetatorii au constatat că, în perioada iunie 2010 - ianuarie 2012, în aceeaşi modalitate şi în derularea aceloraşi trei contracte, Marian Mitrea a primit de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 lei. 

"În ambele împrejurări, sumele de bani cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta pe raza municipiului Constanţa (sediul unei societăţi comerciale, domiciliul unei rude etc.)", au mai reţinut procurorii. 

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o unitate bancară pe numele lui Mitrea. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: DNA trimis in judecata luare de mita
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile