Antena 3 CNN Sport Formula 1: Pilotul Daniel Ricciardo a fost dat afară de RB. „Am iubit acest sport toată viața mea”

Formula 1: Pilotul Daniel Ricciardo a fost dat afară de RB. „Am iubit acest sport toată viața mea”

de Roxana Mihăiescu    |   

Daniel Ricciardo, pilotul australian în vârstă de 35 de ani, a fost înlocuit la RB (VCARB), echipa-soră a celor de la Red Bull Racing, de Liam Lawson pentru restul sezonului 2024, scrie BBC. 

Cursa pentru Marele Premiu din Singapore a fost ultima cu Daniel Ricciardo la start, în acest sezon. Rămâne de văzut dacă pilotul australian îşi va găsi angajament, pentru sezonul următor.

Conducerea Red Bull a transmis că a renunţat la Ricciardo cu şase curse înainte de finalul sezonului, deoarece nu a fost convinsă de performanţele sale.

„Daniel a adus o mulţime de experienţă şi talent în echipă, cu o atitudine fantastică, care a ajutat pe toată lumea să se dezvolte şi să promoveze un spirit de echipă strâns. A fost un adevărat gentleman atât pe pistă, cât şi în afara ei şi niciodată fără acel zâmbet.

Ne va lipsi, dar va ocupa întotdeauna un loc special în cadrul familiei Red Bull”, a declarat Laurent Mekies, directorul echipei RB.

Mesajul transmis de Daniel Ricciardo, după ce a fost înlocuit

Pilotul australian a concurat în nu mai puțin de 258 de Mari Premii, reușind să câștige 8 dintre ele. Primele 7 victorii le-a obținut la volanul monopostului Red Bull, iar ultimul său triumf a avut loc, în mod surprinzător, la Monza în 2021, alături de echipa McLaren.

De-a lungul carierei sale, Ricciardo a urcat de 32 de ori pe podium, iar cel mai bun rezultat l-a înregistrat în campionatul piloților, unde a ocupat locul 3 în 2014 și 2016, când concura pentru Red Bull.

În parcursul său în Formula 1, Ricciardo i-a avut colegi pe Sebastian Vettel, Max Verstappen și Lando Norris.

După ce a fost înlocuit de Liam Lawson, pilotul a transmis un mesaj în mediul online.

„Am iubit acest sport toată viața mea. E sălbatic, minunat și a fost o reală aventură. Mulțumesc echipelor și persoanelor care au luat parte la ea. Mulțumesc fanilor care, câteodată, iubesc acest sport mai mult decât mine. Va avea mereu părțile lui pozitive, dar și cele negative. Totuși, a fost distractiv și nu aș schimba nimic. Până la următoarea aventură", au fost cuvintele scrise de Daniel, în mediul online.

Liam Lawson, în vârstă de 22 de ani, a participat la cinci curse în sezonul trecut, după ce australianul Ricciardo și-a fracturat încheietura mâinii într-un accident la Marele Premiu al Olandei.

La Marele Premiu din Singapore 2023 a terminat pe locul nouă, aducând două puncte echipei sale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile