Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Angliei și a obținut a 104-a sa victorie

Formula 1: Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Angliei și a obținut a 104-a sa victorie

de Andreea Ştefan    |   

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat Grand Prix-ul Marii Britanii, desfăşurat duminică pe circuitul de la Silverstone (Anglia), obţinând cu această ocazie a 104-a victorie din cariera sa în Campionatul Mondial de Formula 1.

Hamilton s-a impus în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), câştigătorul titlului mondial în ultimele trei sezoane şi actualul lider al clasamentului general, clasat pe locul secund.

Poziţia a treia a fost ocupată de britanicul Lando Norris (McLaren), care s-a aflat mult timp la conducerea cursei, însă o schimbare neinspirată de pneuri cu câteva tururi înainte de final l-a făcut să rateze victoria.

Britanicul George Russell, coechipierul lui Hamilton la Mercedes, care a luat startul din pole-position, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme mecanice.

Sir Lewis Hamilton (39 de ani), co-deţinător al recordului de titluri mondiale în Formula 1, alături de germanul Michael Schumacher (7), a obţinut cu această ocazie a noua sa victorie la Silverstone, un record.

Ultimul succes al lui Hamilton în Formula 1 data decembrie 2021, când a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile