Antena 3 CNN Sport Formula 1: Kevin Magnussen a primit o nouă penalizare. Pilotul danez riscă să rateze Marele Premiu al Azerbaidjanului

Formula 1: Kevin Magnussen a primit o nouă penalizare. Pilotul danez riscă să rateze Marele Premiu al Azerbaidjanului

de Roxana Mihăiescu    |   

Pilotul danez Kevin Magnussen (Haas), clasat pe locul al treilea duminică în Marele Premiu al Italiei, a 16-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, a primit o nouă penalizare şi ar urma să fie suspendat pentru următoarea cursă a sezonului, Marele Premiu al Azerbaidjanului, care se va disputa în acest weekend la Baku, informează AFP, potrivit Agerpres.

Magnussen (31 ani), care avea deja 10 puncte de penalizare în ultimele 12 luni, a depăşit această limită cu două noi puncte primite duminică, pentru că a provocat o coliziune cu francezul Pierre Gasly (Alpine), în cursa de la Monza.

Conform regulamentului „Super Licenţei”, un punct care depăşeşte 10 puncte de penalizare pe o perioadă de 12 luni, este suspendat în mod automat pentru Grand Prix-ul următor.

Danezul l-a lovit pe Gasly în timp ce încerca să-l depăşească şi a primit deja 10 secunde de penalizare în timpul cursei, ceea ce nu l-a împiedicat să se claseze pe locul 10.

Însă comisarii au decis să-i aplice o penalizare de două puncte, o sancţiune considerată „nedreaptă” de Gasly.

„Sincer, nu a fost nimic. A fost un pic roată la roată şi, până la urmă, unu am pierdut aproape deloc timp. Sunt un pic surprins. Sper că vor putea reveni asupra acestei decizii, pentru că că ar fi cu adevărat nedreaptă", a spus francezul, care s-a declarat data să depună mărturie în favoarea lui Magnussen.

Haas are însă posibilitatea de a contesta această sancţiune. Dacă ar fi suspendat, danezul ar fi probabil înlocuit de britanicul Oliver Bearman, pilotul de rezervă al echipei americane cu care va disputa următorul sezon din Formula 1.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile