Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Antal Putinică, despre Marele Premiu al Belgiei: Am avut acea surpriză cu Russell. Până seara, victoria i-a fost luată

Formula 1: Antal Putinică, despre Marele Premiu al Belgiei: Am avut acea surpriză cu Russell. Până seara, victoria i-a fost luată

de Andreea Ştefan    |   

Antal Putinică, comentator F1, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre momentele cheie ale cursei pentru Marele Premiu al Belgiei și despre ce urmează să vedem în cursa pentru Grand Prix-ul Olandei.

Antal Putinică a comentat Marele Premiu al Belgiei de luna trecută.

„Am avut un start destul de liniștit, aș putea spune. Fac o comparație cu 2023, pentru că s-a întâmplat cam aceeași poveste cu Max Verstappen, cel mai rapid în calificări. Ia motor nou, primește retrogădare, 10 locuri pe grilă și Charles Leclerc moștenește pole position-ul. Primele trei locuri au fost aceleași ca anul trecut, dar acum, Sergio Pérez de pe doi nu reușește să-l bată pe Charles Leclerc la start și lucrurile au mers într-o notă obișnuită până la primul pit, un prim pit care trebuia să-l anunțe și pe al 2-lea. Asta s-a și întâmplat cu restul piloților, însă George Russell a preferat să rămână pe pneurile din acel pit unic și, surpriză, din turul 31 a condus până la finalul cursei de pe Spa-Francorchamps și, teoretic, el ar fi trebuit să obțină victoria.

Ulterior am avut surpriza ca post-cursă să avem parte de-o retrogradă. Acesta a fost momentul în care a câștigat George Russell. Am avut acea surpriză cu George Russell care la inspecția tehnică post-cursă a avut mașina mai ușoară cu câteva sute de grame, un kilogram și jumătate, spun unii.

(...) El a folosit foarte mult pneurile pe care a stat până la finalul cursei, practic jumătate de cursă. Acele pneuri s-au tocit. În mod normal, pe un circuit normal am fi avut unul de revenire pe linia boxelor, în perioada în care piloții pot culege pe pneuri resturi de pe marginea circuitului și atunci se încarcă mașina cu niște sute de grame sau un kilogram în plus. Aici, în mod particular, pentru că vorbim pe Spa-Francorchamps, cel mai lung tur de circuit, am intrat imediat în sens opus pe linia boxelor și pneurile erau curate. Până seara, acea victorie i-a fost luată (n.r. - lui George Russell) și victoria i-a reveni lui Lewis Hamilton, care tot continuă cu recordul său absolut în ceea ce privește numărul victoriilor”, a explicat Antal Putinică.

Programul curselor pentru Marele Premiu al Olandei

Antal Putinică a anunțat programul de săptămâna aceasta pentru Marele Premiu al Olandei.

„Mâine (n.r. - vineri, 23 august) începem practic a doua parte a sezonului cu primul antrenament pe Antena PLAY, la 13. 30. De precizat faptul că în echipa Kick Sauber va prelua mașina lui Valtteri Bottas Robert Shwartzman, care vine de pe filiera Ferrari. Bineînțeles, continuăm antrenamentele mai apoi tot pe Antena PLAY și sâmbătă, la 12:30. După care intrăm în zona care ne interesează foarte mult, vom avea calificările sâmbătă, la 15.45, pe Antena 3 CNN și, la aceeași oră duminică, pe Antena 1, va fi startul acestei etape”, a explicat Antal Putinică în direct la Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile