Antena 3 CNN Actualitate Cea mai populară mașină din Marea Britanie este una fabricată 100% în România

Cea mai populară mașină din Marea Britanie este una fabricată 100% în România

Un model ce este fabricat în România 100% a câștigat titlul de cel mai popular automobil al anului 2023 în Marea Britanie.

de Georgiana Adam    |   

Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) a dezvăluit care vor fi cele mai bine vândute mașini din Marea Britanie în 2023, iar pe primul loc se situează Ford Puma.

Aproape 50.000 de astfel de autivehicule sportive și-au găsit proprietari. Puma este un SUV de mici dimensiuni foarte bine echipat și, de asemenea, este foarte plăcut de condus.

”Dacă sunteți în căutarea unei poziții de conducere impunătoare, ar fi mai bine să căutați în altă parte, iar scaunele din spate sunt puțin cam strâmte. Partea bună este că portbagajul este imens și aveți un compartiment uriaș sub podea”, scriu cei de la CarWow Uk.

Piața auto din Marea Britanie a înregistrat cel mai bun an de la pandemie, potrivit datelor SMMT, cu o creștere de 17,9% a înmatriculărilor de mașini noi în 2023 față de anul precedent.

Vânzările încă nu au atins nivelurile de dinaintea pandemiei, înmatriculările noi fiind în continuare în scădere cu aproximativ 250.000 față de 2019.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Această creștere a fost determinată în întregime de o creștere bruscă a vânzărilor de flote, care au crescut cu 38,7% față de 2022. Vânzările de mașini private au scăzut de fapt cu 0,1%, în timp ce vânzările de mașini de business au scăzut cu 1,5% în 2023.

Mașinile electrice au înregistrat, de asemenea, o creștere de popularitate în 2023, cu o creștere de 17,8% de la an la an și 314.687 de vehicule electrice care au ieșit din standuri. Vânzările de hibrizi plug-in au crescut cu un procent uriaș de 39,3%, iar vânzările de modele pe benzină au înregistrat un salt de 13,5%. Totuși, se pare că mașinile diesel sunt în declin, cu o scădere de 13,8% a vânzărilor pentru 2023.

Subiecte în articol: ford puma
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile