În cele mai multe cazuri, fondurile nerambursabile europene sunt mai mari decât cele naționale.
Accesarea fondurilor nerambursabile este destul de anevoioasă din punct de vedere al etapelor pe care trebuie să le parcurgi, însă nu este imposibil.
Nu doar ideea de afacere contează, ci si modul în care aceasta este prezentată, astfel încât să demonstrezi că este viabilă și că va genera o crestere a veniturilor societatii pe termen mediu si lung.
Pentru toți cei care își doresc fonduri nerambursabile, procesul începe din momentul în care sunt publicate ghidurile de informare și deschiderea apelurilor de proiecte.
Pe scurt, apoi urmează depunerea proiectelor de către beneficiari, evaluarea proiectelor și semnarea contractelor de finanțare, demararea proiectelor de către beneficiari, decontarea cheltuielilor de către beneficiari, transmiterea declarațiilor în vederea aprobării și rambursarea fondurilor cheltuite.
După cum spuneam, cel mai important este proiectul, deoarece trebuie să includă toate informațiile necesare pentru ca afacerea să fie considerată viabilă.
Proiectul trebuie să respecte indicațiile prevăzute în ghidul solicitantului. După ce este depus, acesta va fi evaluat, urmând a se da un răspuns afirmativ sau negativ, după caz.
Pe parcursul evaluării, este posibil să fie nevoie de unele documente justificative în plus sau unele lămuriri.
Pandemia de Coronavirus a afectat foarte multe IMM-uri din țară, iar pentru ca afacerile să se poată dezvolta și perioadele dificile să fie depășite, se pot contracta fonduri nerambursabile prin Masura 4.1.1 POC – Investiții în activități productive – prin intermediul careia se poate obţine între 50.000 Euro şi până la 1.000.000 Euro, Pentru IMM-uri (Program de finanţare nerambursabilă destinat IMM-urilor afectate de Ordonanțele Militare).
În data de 10.09.2021 a intrat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru relansarea Programului Granturi Pentru Investiții – Masura 3 – Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive.
Noul ghid prevede drept eligibile următoarele cheltuieli: dotarea cu active corporale sau necorporale, construirea/achiziția/extinderea spațiilor de producție sau servicii (valori de până la maxim 50% din valoarea totală a proiectului).
Dacă îți dorești să beneficiezi de Programul de finanţare nerambursabilă prin Măsura 4.1.1. POC, este indicat să apelezi la un consultant, astfel încât să te asiguri că proiectul tău va fi unul de succes.
Un consultant va şti să traducă ideea ta și să o transpună într-un plan de afaceri, în urma căruia, firma ta să se poată dezvolta prin achiziţia de echipamente, utilaje, elemente IT, achiziţia sau construcţia de spaţii comerciale sau industriale.
În situaţia în care esti în căutarea unui consultant pentru proiectul tău, îți recomandăm să accesezi site-ul reiden.ro.
Vei regăsi pe acest site toate informațiile specifice programului de finanţare nerambursabilă precum şi modalitatea prin care va decurge o eventuală colaborare.
Echipa Reiden îți va acorda sprijinul necesar atât în elaborarea planului și a cererii de finanțare, precum și în etapa de implementare și monitorizarea proiectului tau.
Așadar, dacă îți dorești sa accesezi programele de Finanţări nerambursabile şi mai ales programul POC 4.1.1. - Investiţii în activităţi productive, poţi apela cu încredere la specialiştii Reiden!