Antena 3 CNN Life Culinar Foi de prăjitură "10 linguri". După două luni rămân la fel de proaspete şi pufoase ca în prima zi

Foi de prăjitură "10 linguri". După două luni rămân la fel de proaspete şi pufoase ca în prima zi

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:00 18 Feb 2024 Modificat la 14:00 18 Feb 2024

Foile de prăjitură "10 linguri" se pregătesc foarte uşor, din ingrediente simple, iar timpul de coacere este de aproximativ 12 minute pentru fiecare foaie.

Foile de prăjitură "10 linguri" se pregătesc dintr-un aluat moale şi elastic. Cu toate acestea, după coacere, acestea devin crocante, dar îşi păstrează din aspectul de "puf".

Cât despre procesul de coacere, foile se vor coace întotdeauna pe dosul tăvii, iar înainte de tava să fie introdusă în cuptoru preîncălzit, aluatul se va înţepa cu o furculiţă.

Aşadar, pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau ocazie specială, poţi încerca foile de prăjitură "10 linguri" pe care le poţi umple cu orice cremă.

Foi de prăjitură "10 linguri". Reţetă şi mod de preparare

Ingrediente foi de prăjitură

  • 10 linguri lapte;
  • 10 linguri zahăr;
  • 10 linguri ulei;
  • 1 linguriţă de amoniac stins în oţet;
  • 2 ouă;
  • un praf de sare;
  • făină cât cuprinde.

Mod de preparare foi de prăjitură

Zahărul de dizolvă în lapte, apoi se adaugă cele două ouă, sarea, uleiul amoniacul stins în oţet. Toate ingredientele se omogenizează şi se adaugă treptat făina. Se amestecă cu o spatule din lemn, apoi se foloseşte mâna. Din ingredientele de mai sus se fac patru foi de prăjitură. Aluatul pentru foi se lasă 30 de minute să se "odihnească". 

După cele 30 de minute, aluatul se va împarţi în patru bucăţi. Fiecare bucată te întinde cu sucitorul şi se pune pe dosul tăvii pentru coacere. Foile se lasă copt pentru 12 minute, la 160 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole