Antena 3 CNN Coronavirus Focar de COVID-19 la o școală din Germania. Cinci copii români infectați cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la o școală din Germania. Cinci copii români infectați cu noul coronavirus

La școala primară Christoph Földerich din Spandau, Germania, cinci copii din cinci clase diferite au fost infectați cu noul coronavirus. Toți cei cinci elevi provin din familii de români.

Administrația Senatului pentru Educație a confirmat, luni, după-amiază, la solicitarea presei berlineze, că sunt 5 cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor. Este cel mai mare focar de Sars-CoV-II descoperit la o școală de până acum, au precizat surse din Educație. Cazurile au fost raportate în weekend. În plus, un al șaselea elev din școala gimnazială din Neukölln a fost testat pozitiv, potrivt stiridiaspora.ro.

Potrivit lui Gudrun Widders, medic în Spandau, trei dintre cei cinci copii infectați aparțin unei familii, ceilalți doi copii probabil că au avut contact cu cealaltă familie. „Se pare că contagiunea nu a avut loc în școala primară Christoph Földerich”, a spus Widders pentru Berliner Kurier. În familia cu cei trei copii afectați, alți doi membri ai familiei au fost, de asemenea, testați pozitiv, din totalul de 7 membri. Încă nu este clar dacă copiii au infectat adulții sau invers. Aproximativ 50 de copii și nouă cadre didactice în carantină

Doi copii din clasele a patra și a șasea au testat pozitiv la școala primară Christoph Földerich. Ulterior au fost găsiți pozitivi și cei trei frați din două clase a treia și unul de clasa a doua. Toate clasele cu 29, respectiv 20 de elevi și profesorii lor au intrat în carantină.

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog