Antena 3 CNN Externe Fluxul de gaz prin conducta Yamal - Europa scade la zero | Rusia a avertizat că dacă nu i se plătește gazul în ruble îl întrerupe

Fluxul de gaz prin conducta Yamal - Europa scade la zero | Rusia a avertizat că dacă nu i se plătește gazul în ruble îl întrerupe

Fluxurile fizice de gaz prin conducta Yamal-Europa de la punctul Mallnow din Germania au scăzut la zero marți după-amiază, au arătat datele operatorului Gascade, în timp ce livrările de gaze rusești către Europa pe celelalte două rute cheie ale conductelor au fost în general constante.

de Alexandra Ionescu    |   

Fluxurile spre est în Polonia din Germania de-a lungul conductei Yamal-Europa de la punctul de graniță Mallnow au fost ultima dată la 1.451.155 kWh/h până la ora locală 1300 (1100 GMT), dar de atunci a scăzut la zero, au arătat datele operatorului Gascade.

Conducta de obicei spre vest s-a inversat pe 15 martie, deoarece nominalizările pentru a transporta gaz în Germania au scăzut la zero, în timp ce clienții polonezi au cumpărat gaz din Germania, potrivit Reuters.

Rusia a declarat că va pune la punct aranjamente practice până joi astfel încât companiile străine să-și plătească gazul în ruble, crescând probabilitatea întreruperilor aprovizionării, deoarece națiunile occidentale au respins până acum cererea Moscovei de schimbare a monedei.

Cu toate acestea, fluxurile către Germania prin conducta Nord Stream 1 peste Marea Baltică au fost ultima dată la 73.389.870 kilowați-oră pe oră (kWh/h), puțin modificate față de ultimele 24 de ore.

Gigantul rus al gazelor Gazprom (GAZP.MM) a rezervat o capacitate de tranzit de gaze către vest prin conducta Yamal-Europa pentru marți noaptea și pentru miercuri, a raportat agenția de știri Interfax.

Fluxurile reale nu sunt garantate deoarece Gazprom nu folosește întotdeauna capacitatea rezervată.

Subiecte în articol: Yamal Rusia Război Ucraina gaz flux gaz
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile