Antena 3 CNN Politică Florin Cîţu, mesaj pentru coaliţie: "Nu putem să îi ţinem prizonieri pe români. Nu e timp pentru jocuri politice"

Florin Cîţu, mesaj pentru coaliţie: "Nu putem să îi ţinem prizonieri pe români. Nu e timp pentru jocuri politice"

Premierul Florin Cîţu a comentat scandalul din coaliţie şi le-a transmis colegilor de la guvernare un mesaj tranșant: Mă aștept de la miniștrii să nu obstrucționeze activitatea guvernamentală. „Nu îi putem tine prizonieri pe români. Nu mai e timp pentru jocuri politice”

de Claudia Popovici    |   

Dan Barna, co-preşedinte USR-PLUS, l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că a încălcat regulile stabilite în coaliţia de guvernare atunci când a încercat să forțeze adoptarea programului de investiții "Anghel Saligny".

În replică, Florin Cîţu a spus că nu a fost vorba de nicio înțelegere şi că prioritatea a fost mereu dezvoltarea României.

Acest proiect este în dezbatere publică de aproape o lună de zile, a trecut în procesul de avizare. Nu este un secret pentru nimeni că România este în întârziere cu dezvoltarea localităților. Mai avem lucruri pe care trebuie să le facem suntem în urma pe fonduri europene cu avizarea sau cu ghidurile și așa mai departe.

Sunt lucruri care trebuie să le facem și o mă aștept de la miniștri să le facă nu să obstrucționeze activitatea guvernamentală.

Nu a fost nicio înțelegere în coaliție. Colegii de la USR au zis că vor prioritizare. Au spus că vor SIJJ şi apoi acest program de dezvoltare a românilor. Colegii de la UDMR au spus hai întâi pensii speciale și după aia facem SIIJ şi apoi facem "Anghel Saligny". Eu am spus foarte clar că mă interesează să dezvoltăm România. Nu avem timp de jocuri politice, nu avem timp să stăm să condiționăm. Din partea mea toți colegii au avut tot timpul susținerea pentru a soluționa orice problemă au avut de fiecare dată dar nu putem să ținem prizonieră România, nu putem să îi ținem prizonieri pe români doar pentru că avem într-un partid alegeri", a spus miercuri Florin Cîţu într-o conferință de presă.

Mai mult, premierul a spus că "nu vrea ca nimeni să facă abuz de funcţie în acestă guvernare şi să îşi respecte atribuțiile".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile