Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Secureanu vrea să scape de arest: Recunosc faptele, pe care le regret; doresc să acopăr prejudiciul, pentru a demonstra buna mea credinţă

Florin Secureanu vrea să scape de arest: Recunosc faptele, pe care le regret; doresc să acopăr prejudiciul, pentru a demonstra buna mea credinţă

2 minute de citit Publicat la 13:29 10 Iul 2017 Modificat la 13:29 10 Iul 2017

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu i-a rugat, luni, pe magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti să-l elibereze din arestul preventiv, arătând că şi-a recunoscut în totalitate faptele şi, pentru a demonstra buna credinţă, este dispus să-şi vândă un imobil pentru a acoperi o parte din prejudiciul care i se impută. 

Secureanu le-a cerut judecătorilor să îl plaseze în arest la domiciliu, deoarece are probleme de sănătate. El se află în arest preventiv de aproape şapte luni. 

"Vă aduc la cunoştinţă că regret faptele care mi se impută şi le recunosc. La ultima întrevedere cu procurorii, am recunosc absolut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Mărturia mea oscilantă din timpul urmăririi penale s-a datorat faptului că doream să văd mai întâi finalizate expertizele efectuate în dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret. Rugămintea mea este să îmi schimbaţi măsura preventivă. Am probleme pulmonare şi acestea pot fi tratate doar în instituţiile spitaliceşti. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată şi ar putea duce la septicemie. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că doresc să acopăr din prejudiciu. Am un vecin are doreşte să achiziţioneze un imobil pe care îl deţin. Vreau să îmi manifest intenţia de a acoperi o parte din prejudiciu, pentru a demonstra buna mea credinţă faţă de faptele comise", a spus Secureanu în sala de judecată. 

Pe 15 mai, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare - 5 fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave - şi luare de mită. 

Procurorii susţin că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei. 

Secureanu şi-a însuşit sume de bani în numerar din casieria Spitalului "Malaxa", cu justificarea achitării în numerar a unor bunuri şi servicii evidenţiate ca fiind livrate/prestate de două societăţi comerciale cu comportament fiscal neadecvat. În realitate, aceste două societăţi comerciale nu au livrat/prestat niciun bun/serviciu spitalului. Secureanu şi-a însuşit în acest mod suma totală de 1.944.537 lei. 

Pe de altă parte, Secureanu a folosit şi alte metode mai complexe, finalizate cu însuşirea, din fondurile spitalului, a unor sume semnificative de bani, sub pretextul achitării altor servicii sau bunuri de care ar fi beneficiat instituţia spitalicească şi care s-au dovedit a fi fictive în totalitate. 

Procurorii mai arată că, în perioada 20 mai 2011 - 24 noiembrie 2016, pentru a menţine relaţiile contractuale dintre Spitalul "Malaxa" şi o societate comercială care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, Secureanu a pretins şi a obţinut de la firma respectivă achitarea contravalorii a 754 prestaţii de servicii de turism (cazare, masa, bilete de avion) în valoare totală de 1.279.402 lei. 

De pachetele turistice a beneficiat în cea mai mare parte Secureanu, dar şi apropiaţi ai săi: prieteni, membri de familie, medici şi alţi angajaţi ai spitalului. Toate pachetele turistice au fost achiziţionate prin intermediul aceleiaşi agenţii de turism, Secureanu fiind cel care decidea conţinutul pachetului, când şi unde urma a fi efectuată deplasarea, persoanele participante. 

Serviciile turistice au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, iar destinaţiile au fost variate, atât în ţări din Europa (Italia, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Franţa, Elveţia, Belgia, Olanda, Ungaria, Malta, Anglia, Turcia), Statele Unite ale Americii (New York, Las Vegas, Washington), Canada, Asia (China, Indonezia), Australia, Noua Zeelandă, dar şi în oraşe din România. 

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole