Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Alexandru Rafila, prima reacție despre evoluţia lui Florin Piersic: "Are o abordare pozitivă, este optimist"

Ministrul Alexandru Rafila, prima reacție despre evoluţia lui Florin Piersic: "Are o abordare pozitivă, este optimist"

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Bucureşti, este una favorabilă, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie "Foişor", el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare.

Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti", a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, Florin Piersic este optimist.

"Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România", a transmis ministrul Sănătăţii.

Florin Piersic s-a ridicat în picioare la marginea patului

"Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni", potrivit unui comunicat semnat de managerul interimar al Spitalului Foișor, As. Univ. Dr. Dragosloveanu Șerban.

Actorul Florin Piersic a fost mutat, joi dimineața, la Spitalul Foișor. Medicii de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" spuneau că actorul este stabil, însă este vorba de un pacient vulnerabil prin vârstă și boli asociate.

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost transferat de la Cluj-Napoca la București cu o aeronavă SMURD.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet