Chef Florin Dumitrescu îşi sărbătoreşte ziua numelui duminică, de Florii. Pentru această ocazie, el ne-a dezvăluit că îşi va pregăti un meniu special, cu guvizi, mujdei şi mămăligă rece, dar şi-a amintit și cum îşi petrecea în copilărie Paştele şi duminica dinaintea Învierii, scrie Jurnalul Național.
În duminica de Florii, chef Florin Dumitrescu este invitatul Florentinei Fântânaru într-o ediţie de sărbătoare a emisiunii “Dincolo de aparenţe”, de la Antena Stars. El a povestit că, încă de mic, mergea des la biserică, împreună cu bunica sa, ba chiar la un moment dat a dormit o noapte întreagă pe covor, în lăcașul sfânt, înainte de Paşte: “Îmi amintesc că am mers cu bunica mea şi am făcut curat, erau mai multe femei în vârstă cu nepoţii, era biserica plină de copii, am măturat, am şters praful, am spălat pe jos, am aranjat grădina. La un moment dat, deja fiind foarte târziu şi deşi stăteam aproape de biserică, nu ştiu cum s-a întâmplat de am dormit acolo peste noapte. Toţi copiii ne-am aşezat frumos pe covor, ne-am învelit cu pături aduse de acasă şi am dormit chiar în acel loc!”, a povestit juratul emisiunii “Chefi la cuţite”.
Şi pentru că de Florii este dezlegare la peşte, chef Dumitrescu ne-a dezvăluit cum va arăta pentru el meniul ideal în această duminică: “Aş mânca guvizi prăjiţi în mălai cu pesmet, cu un mujdei de usturoi, plin cu verdeaţă, iar mămăliga aş face-o de vineri şi aş lăsa-o sub un prosop, să se usuce”. Florin crede că acest fel de mâncare ar avea succes indiferent de invitaţii de la masă: “Cred că oricare dintre oamenii care apar în top 500 milionari din România a avut un moment în viaţa lui când a mâncat mămăligă veche”. Întreaga “confesiune” a lui Florin Dumitrescu o puteţi vedea duminică, de Florii, de la 13.00, în emisiunea “Dincolo de aparenţe”.