O friptură reîncălzită nu se poate compara niciodată cu una proaspăt gătită, însă integrată într-un alt preparat poate fi chiar mai gustoasă decât era inițial.
Astăzi chef Florin Cârnicianu are ca ingredient vedetă două pulpe de curcan gătite deja de două zile. Prima rețetă este inspirată din bucătăria mexicană și este potrivită pentru masa de prânz.
Ingrediente necesare
- un ardei roşu,
- o roşie,
- câteva fire de ceapă verde,
- opţional un ardei iute,
- brânză tare: cheddar sau mozzarella sau caşcaval
- tortilla (n.r. lipie)
- frunze de mentă
- iaurt cremos
- o lămâie
Primul pas, pregătirea legumelor
Se curăță roșia și ardeiul de semințe, iar ulterior împreună cu ceapa se taie în cubulețe mici. Apoi se curăță și carnea de pe os și se taie cubulețe. Pentru această rețetă poate fi folosit și alt tip de carne de pui, porc sau chiar miel.
Modul de preparare în materialul de mai jos