Antena 3 CNN Actualitate Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: "Da, este adevărat! Și eu sunt infectat a doua oară"

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: "Da, este adevărat! Și eu sunt infectat a doua oară"

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, actual senator PSD, a mărturisit, marţi, în exclusivitate la Antena 3, că este infectat pentru a doua oară cu COVID-19.

de Georgiana Adam    |   

Acuzaţii fără precedent în coaliţia de guvernare.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu îi acuză pe social-democraţi că ar avea în plan să lase românii să se infeceteze cu varianta Omicron.

Florian Bodog, despre Florin Cîţu: "Este total deplasat"

"O astfel de afirmație este blând spus iresponsabilă în spaţiul public, făcută mai ales de preşedintele partidului, având în vedere faptul că, în momentul de faţă.

Aşa cum ştim, cred că pentru prima dată de când avem pandemie, încep să se deschidă centrele de evaluare pentru pacienţi. Pe de altă parte, există antiviralele orale în farmacie, lucru care va limita mult internările în spital. Să faci speculaţie sau afirmaţia că cineva are un plan să infecteze cât mai mulţi oameni, este total deplasat. Practic, este echivalent cu necunoaşterea modului în care evoluează o pandemie.

Da, este destul de greu să opreşti infectarea, pentru că trasmiterea este comunitară la nivelul întregii Europe, nu doar la nivelul ţării. Eu cred că ceea ce ar trebui făcut în momentul de faţă, ar trebui încurajată foarte mult vaccinarea. Cei care fac boala şi sunt vaccinaţi fac formă foarte uşoară. Da, este adevărat. Şi eu sunt în momentul de faţă infectat a doua oară", a declarat Florian Bodog, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Cîţu, atac dur la Rafila: "Planul a fost să avem mii de infectaţi?"

Fostul premier Florin Cîțu a declarat, luni, că nu-și explică de ce sunt 10.000 de cazuri COVID-19 în fiecare zi și că "probabil ăsta a fost planul".

De asemenea, fostul premier susţine că era nevoie de adoptarea certificatului verde. 

"Înţeleg că nu mai îngrijorează pe nimeni şi înţeleg că faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic şi aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă şi vă spun şi de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă persoane care au intrat în contact, şi care stau şi ele acasă, alte concedii medicale. Înseamnă costuri pentru companii şi pentru stat. Nu mai spun că, dacă aceste costuri vor creşte, e posibil să avem companii care îşi vor opri activitatea pentru că nu vor putea să funcţioneze. Oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Deci reprezintă un cost pentru economie şi pentru societate care nu este luat în calcul, pe lângă costul pe care îl avem cu energie", a declarat Florin Cîţu. 
 

Subiecte în articol: Florian Bodog infectat Florin Cîțu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog