Antena 3 CNN Actualitate FLOAREA-DE-COLȚ. De ce este considerată FLOAREA DE COLȚ simbol al dragostei

FLOAREA-DE-COLȚ. De ce este considerată FLOAREA DE COLȚ simbol al dragostei

1 minut de citit Publicat la 09:52 05 Mar 2018 Modificat la 09:52 05 Mar 2018

FLOAREA-DE-COLȚ este una dintre cele mai frumoase floari de munte și se găsește de obicei în zonele stâncoase aflate între 1.800 și 3.000 de metri altitudine. Această specie nu este toxică, iar de-a lungul timpului în medicina naturistă, a fost folosită ca remediu pentru bolile abdominale și respiratorii. 

FLOAREA-DE-COLȚ Raritarea acestei flori a transformat-o, în folcorul românesc, într-o comoară, un test suprem pentru cei care au curajul şi şansa de a o găsi. Tradiţional, este şi un simbol al dragostei, iar bărbaţii îşi demonstrau iubirea aventurându-se pe stâncile munţilor pentru a culege o floare de colţ şi a o dărui apoi fetei dragi.

FLOAREA-DE-COLȚ Considerate şi flori ale zânelor, sunt simboluri ale purităţii, curăţeniei, tinereţii, iar mai recent şi un simbol al iubitorilor munţilor.

FLOAREA-DE-COLȚ La români are mai multe denumiri, ca floarea reginei, albumeală, albumiţa, edelvais, flocoşele, steluţă, floarea-doamnei, siminic, tudeliţă, floarea Bucegilor, sau, pur şi simplu, Floarea, nume care concentrează importanţa sa printre toate celelalte flori.

FLOAREA-DE-COLȚ Interesant este că, în jurul anului 1900, floarea de colţ era cunoscută în România şi ca Floarea Reginei, denumire dată în cinstea Reginei Elisabeta, căreia îi era foarte dragă. Mai târziu, însă, comuniştii au interzis această denumire, din dorinţa de a şterge definitiv din conştiinţe tot ceea ce ţinea de Regalitate şi monarhie.

Etichete: simbol dragoste
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole