Antena 3 CNN Coronavirus Fizioterapeuții și kinetoterapeuții, omiși de la mărirea salarială. "Lucrează în mod direct cu pacienți cu coronavirus"

Fizioterapeuții și kinetoterapeuții, omiși de la mărirea salarială. "Lucrează în mod direct cu pacienți cu coronavirus"

Fizioterapeuții și kinetoterapeuții care lucrează în spitalele publice fac parte dintr-o categorie profesională care a fost omisă de la mărirea salarială, cu toate că se supun unui risc major de infectare cu coronavirus, a declarat Daniela Stanca, președintele Colegiului Fizioterapeuților București-Ilfov, la Antena 3.

"E destul de neplăcut pentru aceste categorii profesionale, adică pentru kinetoterapeuți, fizio-kinetoterapeuți, care în acest moment fie sunt detașați la triaj, apoximativ 45 de fizio-terapeuți sunt detașați la triaj, sau lucrează pe secțiile de anestezie și terapie intensivă din spitalele prevăzute în ordinul MS. Conform răspunsurilor oficiale pe care le avem de la spitalele prevăzute în acest ordin, sunt aproximativ 40-41 de terapeuți care lucrează sau vor lucra în perioada următoare. 

Există inechități salariale foarte mari. Această categorie profesională este o categorie cu studii superioare, care are nivelul cel mai scăzut de salarizare pentru personalul medical din spitalele publice. E o mare nedreptate. E omisă a doua oară de la măririle salariale. Această categorie nu a fost inclusă în planul de luare de măsuri din spitalele COVID-19, deși ei sunt în contact direct cu pacienți, sunt sub risc în acest moment și lucrează în mod direct cu pacienți care au sau au avut coronavirus. De aceea facem apel la autorități. Avem marea rugăminte de a lua în seamă această profesie, care asigură recuperarea pacientului", a spus Daniela Stanca la Antena 3.

Fizioterapeuții și kinetoterapeuții, omiși de la mărirea salarială. "Lucrează în mod direct cu pacienți cu coronavirus"

Subiecte în articol: fizioterapeuti kinetoterapeuti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă