Antena 3 CNN Externe Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a murit

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a murit

Statele Unite au obținut informații conform cărora fiul și potențialul urmaș al liderului al Qaeda, Osama bin Laden, Hamza bin Laden, este mort, potrivit a trei oficiali americani, scrie NBC News.

Oficialii nu au oferit detalii despre locul sau când a murit Hamza bin Laden sau dacă SUA au jucat un rol în moartea sa. Nu este clar dacă Washingtonul a confirmat decesul.

Întrebat de reporteri miercuri dacă SUA au avut informații despre faptul că Hamza este mort, președintele Donald Trump a spus: „Nu vreau să comentez asta”.

Ultima declarație publică cunoscută a lui Hamza bin Laden a fost lansată de brațul de presă al lui Qaeda în 2018. În acel mesaj, el a amenințat Arabia Saudită și a chemat oamenii din peninsula arabă să se revolte.

Se crede că Hamza bin Laden s-a născut în jurul anului 1989. Tatăl său s-a mutat în Afganistan în 1996 și a declarat război împotriva Statelor Unite. Hamza a mers cu el și a apărut în videoclipurile de propagandă al Qaeda. În calitate de lider al Al Qaeda, Osama bin Laden a supravegheat operațiuni împotriva țintelor occidentale, care au culminat cu 11 septembrie 2001, atacuri asupra World Trade Center din New York și asupra Pentagonului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile