Fiscul a minţit în legătură cu dreptul de proprietate asupra imobilului din Sibiu, pierdut de Klaus Iohannis în instanţă.
Un extras de carte funciară arată că statul român nu figurează printre proprietarii casei, ceea ce înseamnă că nu are nici dreptul să o scoată la vânzare, aşa cum anunţase iniţial.
Mai mult, zeci de rude de până la gradul patru ale moştenitorilor de drept au deschis procese pentru dreptul de succesiune.
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat pe 25 martie 2016 radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al lui Klaus Iohannis asupra imobilului din centrul oraşului, pierdut de acesta în instanţă, anul trecut.
Fiscul a mai cerut şi suplimentarea certificatului de moştenitor legal al statului român. Extrasul de carte funciară al casei respective arată însă că statul nu figurează şi nici nu a figurat vreodată ca proprietar.
Anunţul privind intrarea imobilului din Sibiu în proprietatea statului nu este altceva decât o gafă a unor funcţionari prea zeloşi susţin unii politicieni, precum Daniel Savu sau Dumitru Pelican.
Familia prezidenţială a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, în noiembrie anul trecut, printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat 16 ani.
Preşedintele s-a declarat nemulţumit şi a apelat la o cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare. La cererea soţilor Iohannis, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel din Piteşti.
Klaus Iohannis şi soţia lui încasau aproximativ 2.500 de euro pe lună din chiria imobilului din Sibiu. Preşedintele a anunţat că va returna statului banii încasaţi, după decizia Curţii de Apel Braşov.