Antena 3 CNN Politică Firea: Dacă alocațiile s-ar fi dublat, cum a spus PSD, efortul bugetar era aproape mai mic decât dobânzile pe care le plătim

Firea: Dacă alocațiile s-ar fi dublat, cum a spus PSD, efortul bugetar era aproape mai mic decât dobânzile pe care le plătim

Gabriela Firea, senator PSD, spune că justificarea pentru blocarea creşterii alocaţiilor la copii este perfidă şi incorectă, iar Cîţu a îndatorat ţara cu 31 miliarde euro de când este premier.

de Georgiana Adam    |   

În plus, rolul guvernului nu este acela de a se plânge de lipsa banilor, mai spune fostul primar al Capitalei.

"Justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocațiilor este perfidă și profund incorectă! 

Firea: Nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de Cîțu

Nu copiii sunt de vină pentru creșterea deficitului, ci proasta gestionare a economiei de către Guvernul Cîțu. 

Numai dobânda suplimentară plătită la împrumuturile hazardate ale lui Cîțu este de 7 ori mai mare decât era nevoie pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie. 

Rolul unui guvern nu e să se plângă de faptul că nu sunt bani. În guvernarea PSD, s-au dublat alocațiile și au crescut veniturile, iar deficitul a fost sub 3%. 

Din momentul în care a fost numit ministru al Finanțelor și până în prezent, când exercită funcția de premier, Cîțu a îndatorat țara cu 31 de miliarde de euro. 

Doar pentru aceste împrumuturi, România trebuie să plătească în fiecare an băncilor dobânzi de peste 1 miliard de euro, adică 5 miliarde de lei.

Firea: Dacă alocațiile s-ar fi dublat, cum a spus PSD, efortul bugetar era mai mic decât dobânzile pe care le plătim 

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promiseseră Cîțu și Orban înainte de alegeri, era de 700 de milioane euro până la finalul anului. Adică de 7 ori mai puțin decât dobânzile plătite la împrumuturile făcute de Cîțu.

Dacă alocațiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublată stabilită de PSD încă de anul trecut, atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai puțin de jumătate din dobânzile pe care România le plătește la împrumuturile lui Cîțu!", a scris Gabriela Firea, vineri, pe pagina de Facebook.

Subiecte în articol: Gabriela Firea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben