Motivul invocat de poliţiştii este că nu existau indicii că bebeluşul ar fi în pericol. Între timp, specialiştii criminalişti spun că poliţiştii s-au temut că vor fi nevoiţi să plătească uşa. cţiunea ratată a Poliţiei Române este trasă la indigo după cazurile Caracal şi Oneşti.
26 martie. A doua zi după Ziua Poliţiei Române. Alba Iulia. O femeie în vârstă de 25 de ani sună la 112 şi cere ajutorul Poliţiei. Era ora 1 şi 14 minute când apelul era transferat către dispeceratul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Ora veche. Femeia a reclamat că e îngrijorată pentru fiul său de un an. Băiatul era în grija tatălui, cu care Cristina încheiase relaţia în octombrie anul trecut.
Mama copilului le-a spus poliţiştilor că avusese un schimb de mesaje cu bărbatul, atât în limba română, cât şi în limba engleză şi că dintr-o dată acesta nu i-a mai răspuns. Era gelos şi femeia le-a spus poliţiştilor la telefon că are un comportament suspect.
La ora 1 şi 25 de minute, dispeceratul a anunţat cea mai apropiată echipă de poliţie din teren. Doi agenţi de la ordine publică au preluat cazul şi au luat legătura cu mama. Unul dintre ei l-a sunat pe Bogdan, tatăl băieţelului. Era unu şi 28 de minute ceasul. Bogdan nu i-a răspuns.
Două minute mai târziu, echipajul a ajuns în faţa blocului, la indicaţiile mamei. Locuiseră cu chirie acolo toţi 3, până în octombrie, când Cristina a pus capăt relaţiei. Poliţiştii au sunat la interfon, dar Bogdan nu le-a răspuns.
La ora 1 şi 43 de minute, unul dintre agenţi l-a sunat din nou pe mobil pe Bogdan. De două ori. Bărbatul nu le-a răspuns.
Ora 1 şi 46 de minute. Bogdan l-a sunat înapoi pe agentul care-l apelase. I-a spus poliţistului că băieţelul este bine. Dar, pentru că remarcase că nu se auzea niciun scâncet de copil, poliţistul i-a cerut o dovadă. L-a rugat să răspundă la interfon, ca să se asigure. Bogdan a închis brusc telefonul şi nu a mai răspuns niciodată.
Până la ora 2 şi 10 minute, agenţii au păzit uşa blocului. Nu au putut trece de uşa cu cartelă şi interfon. Doar doi agenţi de la ordine publică şi o mămică îngrijorată. În tot acest timp, agentul cu care Bogdan schimbase câteva vorbe l-a mai sunat de 13 ori. În zadar.
La ora 2 şi 11 minute, poliţiştii au reuşit să intre în bloc cu ajutorul unui vecin. Ajunşi în faţa uşii, agenţii de la ordine publică, au găsit-o încuiată.
La ora 2 şi 28 de minute l-au sunat pe proprietarul apartamentului. A răspuns soţia acestuia, care le-a comunicat că îi va suna soţul ulterior. În paralel, un echipaj de la rutieră, a mai verificat o adresă.
La ora 2 şi 33 de minute, echipajul este trimis la adresa respectivă, unde a fost găsită maşina pe care o mai folosea Bogdan.
La ora 2 şi 36 de minute, proprietarul apartamentului, în faţa uşii căruia stăteau poliţiştii, a sunat înapoi. Le-ar fi spus să nu intre cu forţa în casa sa pentru că Bogdan e un tip ok, uşa e metalică şi ar putea provoca daune apartamentului dacă o forţează şi oricum e posibil ca bărbatul să nu fie în casă.
Ora 2 şi 38 de minute. Cristina a reuşit să dea pe Facebook de mama lui Bogdan, care nu ştia nimic de fiul său. Ştia doar că era într-o adâncă depresie, de când cei doi se despărţiseră.
Pe acelaşi subiect: El este tatăl din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an pentru a se răzbuna pe fosta iubită
Ora 3 şi 50 de minute. Proprietarul apartamentului a ajuns în faţa uşii. A încercat să o descuie, dar nu a putut. Cei doi agenţi, singurii poliţişti de la faţa locului, au cerut ajutor. Au chemat un echipaj de pompieri.
Imediat, 3 pompieri au ajuns la faţa locului. La ora 4 şi 5 minute, echipajul ISU a deschis uşa. Era prea târziu. Şi pentru băieţel şi pentru Bogdan.
Potrivit unor surse, medicii legişti au stabilit că bebeluşul a fost ucis între miezul nopţii şi ora 1, iar Bogdan şi-a pus capăt zilelor pe la ora 2.