Antena 3 CNN Externe Fiica fostului președinte Zuma se căsătorește cu un bărbat care mai are 11 soții acasă și este rege în Eswatini 

Fiica fostului președinte Zuma se căsătorește cu un bărbat care mai are 11 soții acasă și este rege în Eswatini 

de Daniela Chihaia    |   

Fiica de 21 de ani a fostului președinte al Africii de Sud Jacob Zuma se căsătorește „din dragoste” cu regele din Eswatini, a confirmat pentru BBC un purtător de cuvânt al ultimei monarhii absolute din Africa. Acesta mai are în momentul de față 11 soții și, în total, a fost căsătorit de 15 ori.

Logodna lui Nomcebo Zuma cu regele Mswati al III-lea a fost oficializată la începutul acestei săptămâni, la sfârșitul unei ceremonii de opt zile care se organizează anual pentru fete și tinere.

Monarhul în vârstă de 56 de ani are în prezent 11 soții și a fost căsătorit, în total, de 15 ori.

Purtătorul de cuvânt al monarhiei din Eswatini, Alpheous Nxumalo, a respins categoric sugestia că această căsătorie ar fi o alianță politică.

„Dragostea nu are ochi care să vadă sau să numere vârsta. Dragostea apare pur și simplu între două persoane. Se poate întâmpla la o persoană care are 100 de ani cu o persoană care este peste media a ceea ce este admis constituțional", a declarat Nxumalo pentru BBC Newsday.

Jacob Zuma, care a fost președinte al Africii de Sud din 2009 până în 2018, și regele Mswati sunt deja rude prin alianță.

Criticii îl acuză pe regele Mswati, care guvernează prin decret și se află pe tron ​​de 38 de ani, că trăiește în lux cu familia lui poligamă, în timp ce mare parte din poporul său trăiește în sărăcie.

Eswatini, cunoscută anterior ca Swaziland, are o populație de 1,1 milioane și una dintre cele mai mari rate de infectare cu HIV/SIDA din lume.

Există legături tradiționale puternice între Eswatini și monarhia Zulu din Africa de Sud, actualul rege zulu, Misuzulu ka Zwelithini, fiind nepotul lui Mswati III.

Jacob Zuma, care a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție din timpul mandatului său și încă are un proces pe rol, se bucură în prezent de o renaștere politică.

Partidul său nou înființat uMkhonto weSizwe (MK) a ajuns pe locul al treilea la alegerile generale din Africa de Sud din acest an.

În vârstă de 82 de ani este, de asemenea, foarte respectat de susținătorii săi, pentru că susține credințele culturale și tradiționale Zulu. Are și el mai multe soții și în jur de 20 de copii.

Nomcebo, a cărei mamă - Nonkululeko Mhlongo - este partenera de viață mai veche a lui Zuma, a fost îmbrăcată în culorile strălucitoare ale regatului Eswatini în ultima zi a ceremoniei de la Palatul Regal Ludzidzini.

Cunoscută sub numele de ceremonia Umhlanga, aceasta are scopul de a descuraja pe cei care participă să devină activi sexual la o vârstă fragedă.

Regelui i se permite să aleagă o mireasă dintre participanți și cu această ocazie fiica lui Zuma a fost prezentată drept logodnică regală.

Regele a avut grijă să aprobe decrete în funcție de ce și-a dorit. În 2005, a ales-o ca soție pe Phindile Nkambule, de 17 ani, la câteva zile după ce a revocat interdicția privind relațiile sexuale pentru fetele sub 18 ani. Iar în 2001, la doar două luni după ce a fost impusă interdicția, în scopul combaterii HIV/SIDA, regele Mswati s-a amendat singur cu o vacă pentru încălcarea interdicției, pentru că se căsătorise pentru a noua oară cu o fată de 17 ani.

Subiecte în articol: Africa de Sud casatorii monarhie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile