Dragoş Petrescu a fost invitatul lui Ştefan Lungu, în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3. Reţeta copilăriei din această ediţie a fost una absolut delicioasă şi gata în mai puţin de 30 de minute.
Gustul ficăţeilor căliţi s-a combinat perfect cu textura şi savoarea cartofilor acoperiţi de o strat generos de caşcaval.
Ficăţei cu ceapă şi cartofi franţuzeşti, reţeta lui Dragoş Petrescu
Ingrediente
- 400 gr ficăţei de pasăre;
- 2 bucăţi de ceapa;
- 250 ml sos de roşii;
- 4 căţei de usturoi;
- sare şi piper după gust;
- cimbru verde
- boia roşie
- 2 linguri de ulei de folarea soarelui
Ingrediente cartofi franţuzeşti
- 6 cartofi prefierţi
- 50 gr unt
- 250 ml smântână
- 200 g caşcaval afumat
- sare şi piper
Mod de preparare
[GAL layout="2"]După ce sunt spălaţi foarte bine, ficăţeii se lasă la scurs. Între timp, călim ceapa şi adăugăm sosul de roşii. Când ceapa este călită, putem pune ficăţenii. După ce ficăţeii au prins culoare, se pot adăuga condimentele şi usturoiul. Timpul de preparare al acestei reţete este de doar 15 minute.
Modul de preparare pentru cartofi este următorul- Într-un castron uns cu unt se adaugă cartofii prefierţi, pe care trebuie să-i feliem înainte. Se adaugă apoi un strat de smântână, urmând ca apoi să punem un alt strat de cartofi. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Tava cu cartofi franţuzeşti se pune la cuptor pentru 40 de minute, la 150 de grade.