Peste 150 de mastodonți, tractoare si alte utilaje, au traversat orașele şi s-au oprit la prefecturi unde fermierii şi-au spus necazurile.
La Iași, in jur de 70 de utilaje agricole au intrat în municipiu însoțite de politie si jandarmerie. Fermierii au traversat orașul si au înaintat până la prefectură, unde câțiva delegați au discutat cu prefectul şi au invocat problema banilor neprimiți.
La Botoșani a fost, probabil, una dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate în ultimii ani de zile.
Fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul şi s-au adunat la marginea orașului, unde jandarmii au numărat aproape 35 de utilaje pregătite să asalteze municipiul reședință de județ.
La Botoșani, s-a claxonat în semn de solidaritate cu fermierii
Doritori au fost mai mulţi - circa 100, după cum spun organizatorii - însă s-a permis accesul în oraș dar pentru cele prezente.
Pentru șoferi protestul a fost motiv de nervi iar pentru trecătorii de pe trotuare, un bun prilej de imortalizare a momentului cu ajutorul telefoanelor mobile. Unii au marșat prin claxoane la cauza fermierilor, alții s-au mulțumit să admire spectacolul în tăcere.
Potrivit fermierilor, daca în 2019 s-au produs 19 milioane de tone de porumb, in 2020, din cauza calamitaților, s-au facut in jur de 11 milioane de tone.
Mesajul protestatarilor, transmis autorităților, este acela că e greu să faci agricultură atunci când promisiunile din campaniile electorale nu sunt puse în practică.