Antena 3 CNN Actualitate Locale Fenomen straniu provocat de caniculă: Invazie de insecte, ca fuioarele de fum, în Galaţi

Fenomen straniu provocat de caniculă: Invazie de insecte, ca fuioarele de fum, în Galaţi

de Gabi Vlad    |   

Roiuri înfricoşătoare de insecte, asemeni unor fuioare de fum, s-au văzut sâmbătă, la intrarea în Galați, în plin cod de caniculă.

Specialiștii au analizat insectele şi spun că valul de căldură excesivă a făcut ca numărul să fie mai mare ca de obicei în această perioadă de împerechere.

„Sunt extrem de multe insecte, din cauza căldurii care e la Galaţi, e perioada lor de împerechere. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt nişte insecte care seamănă cu ţânţarii. Sunt roiuri de masculi, iar femelele aleg roiurile cu masculii care dansează cel mai frumos.

Sunt asemănătoare cu ţânţarii, doar că nu fac rau la oamenii ca ţânţarii.

Când ajung în perioada când e foarte cald afară, masculii formează roiuri pentru împerechere. Pentru masculi e singura şansă să-şi perpetueze specia, că doar azi e acest spectacol.

De mâine, femelele depun ouălele care sunt deja fecundate şi ciclul vietii îşi reia rolul”, a  explicat Mădălin Șerban, biolog la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Galați.

Cei care ar trecut prin zona unde s-au format roiurile de insecte spun că nu au mai întâlnit un asemenea fenomen înfricoşător.

Astăzi este unica lor zi de împerechere din an, dar până acum, numărul acestora nu era atât de mare, iar acest lucru este cauzat de temperaturile mult prea ridicate. 

În România, sunt peste 120 de specii de insecte.

Subiecte în articol: insecte invazie de insecte Galați canicula
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion