Antena 3 CNN Life Fenomen îngrijorător printre tinere. Bărbații sunt disperați

Fenomen îngrijorător printre tinere. Bărbații sunt disperați

Tinerii din Japonia se confruntă cu un fenomen destul de îngrijorător și anume faptul că aceștia sunt tot mai puțin interesați să aibă o relație convențională. Mass-media din Japonia numește acest fenomen shokogunul seckusu shinai sau "sindromul celibatului".

Aproape jumătate dintre tinerele din Japonia cu vârste cuprinse între 16-24 de ani nu sunt interesate, ori chiar disprețuiesc relațiile intime, se arată într-un studiu.

Potrivit The Guardian, numărul persoanelor singure a atins un nivel record. Un sondaj realizat în 2011 a constatat că 61% dintre bărbații necăsătoriți și 49% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani nu se aflau în niciun fel de relație romantică, o creștere de aproape 10% de la cinci ani înainte. 

Un alt studiu a arătat că o treime dintre tinerii cu vârste sub 30 de ani n-au avut niciodată relații amoroase. 

Milioane de persoane nici măcar nu se întâlnesc, iar pentru guvernul lor, "sindromul celibatului" face parte dintr-o catastrofă națională care se prefigurează. Japonia are deja una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din lume. Populația sa de 126 de milioane de persoane, care a scăzut în ultimul deceniu, se preconizează să scadă cu încă o treime până în 2060. 
 

Subiecte în articol: tinere fenomen japonia relatie persoane
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile