De 37 de ani poliţiştii germani încearcă să-l găsească pe criminal, dar şi să-i dea femeii un nume. Este al doilea caz, din cele 22, pentru care Interpol, poliţiştii din Germania, Belgia şi Olanda au lansat operaţiunea Identify Me.
În total, 22 de femei ucise nu au fost încă identificate, chiar dacă au trecut zeci de ani de când au murit. Acum au doar numere şi fiecare caz poartă denumirea modului sau a locului în care a fost descoperit cadavrul. "Fata din parcare" e prima victimă şi a fost găsită în Olanda, pe 24 octombrie 1976. Indicii prea puţine pentru anchetatori, pentru că asasinul a aruncat-o dezbrăcată, fără bijuterii iar cadavrul a fost văzut la câteva luni de la crimă, ascuns sub pământ şi crengi. Undeva lână Autostrada A12, aproape de Maarsbergen.
Medicii legişti au spus că victima avea între 13 şi 20 de ani şi fusese probabil înfometată un an şi două luni înainte de a fi ucisă. Anchetatorii au folosit cele mai avansate tehnologii pentru a afla că victima provine din Germania.
După 47 de ani, Interpolul, poliţia olandeză, autorităţile din Belgia şi cele din Germania vor să-i dea un nume în cea mai amplă operaţiune criminalistică în care anchetatorii cer ajutorul tuturor.
"Femeia de pe autostradă" ar putea proveni din România. Ea este victima cu numărul doi.
[GAL layout="5"]Cadavrul său a fost descoperit pe 16 martie 1986 în Germania, pe autostrada A6, în apropierea unei parcări, pe un dig împădurit. Se presupune că a fost ucisă între primăvara și toamna anului 1985. Până în prezent, departamentul pentru crime capitale din Heidelberg a primit aproximativ 5.000 de ponturi.
Anchetatorii s-au agăţat de toate indiciile găsite pe cadavru. Unul dintre ele: proteza parțială pe care femeia o purta la maxilarul superior. Ofițerii au trimis o amprentă a protezei la aproape 4000 de laboratoare dentare din Germania.
Victima s-ar fi născut între anii 1952-1958, adică la momentul morţii ar fi avut între 27 și 33 de ani, cam 155 şi 165 de centimetri şi tenul deschis. Experții au reconstruit chipul femeii pe baza rămășițelor sale.
Operaţiunea Identify Me a fost distribuită masiv în online şi până acum Interpol a anunţat că a primuit 200 posibile ponturi. Margriet Pakvis, fondatoarea unei fundaţii din Olanda a postat chiar pe conturile sale de socializare clipuri cu femei care seamănă izbitor cu cele 22 de victime. Aşa ar fi putut să fie şi "Femeia de pe autostradă".
Poliţiştii au apelat la specialişti care au facut analiza izotopică a rămăşiţelor. Aşa au aflat că victima e posibil să fi crescut în Europa de Est. Probabil că și-a petrecut copilăria în Rusia, Ucraina sau România. Cu toate acestea, se pare că s-a mutat în altă regiune când avea între 4 și 8 ani. Este posibil să fi trăit în zone cu climă temperată din fosta Uniune Sovietică, Ucraina, România și/sau Republica Cehă; posibil în regiuni muntoase.