Femeia este din Piteşti şi a decedat pe 18 iunie, însă acum a venit rezultatul care arată infecţia cu tulpina Delta sau tulpina indiană a COVID.
Femeia nu are contacţi direcţi şi nu a călătorit în străinătate, potrivit primelor informaţii.
Femeia avea şi obezitate
Pacienta era internată la Terapie Intensivă, în stare gravă. Avea 72 de ani şi suferea de obezitate şi depresie.
Medicii spun că a fost testată aleatoriu şi proba a ieşit pozitivă pentru această tulpină.
Boala nu s-a manifestat altfel comparativ cu alţi pacienţi COVID. Nu au existat simptome diferite care să le fi dat de gândit medicilor, spune dr. Luminiţa Galbenu, de la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piteşti.
Din cauza insuficienţei respiratorii, femeia nu a supravieţuit.
Femeia din Piteşti a murit pe 18 iunie
Victima suferea şi de alte boli şi nu se vaccinase împotriva COVID-19.
În ce priveşte modul în care s-a infectat, medicii spun că fie nu a declarat persoanele cu care a luat contact, fie a contractat virusul din spaţiul public.
Primul deces cu tulpina COVID Delta, înregistrat în România
Primul deces al unui pacient cu COVID-19 infectat cu tulpina indiană (Delta) a coronavirusului a fost înregistrat în România, potrivit datelor transmise joi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).
Cifrele transmise de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că primul deces înregistrat la un pacient cu varianta Delta, potrivit raportărilor, este o persoană din judeţul Argeş.
În total, în țară au fost înregistrate 31 de decese la pacienți cu variantele SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.
Raed Arafat: "Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, varianta delta e un pericol"
Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, la Antena 3.
"Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta delta (tulpina indiană - n.r.).
Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.
Ioana Mihăilă nu exclude ca tulpina indiană să predomine în România: "Încă nu am scăpat de pericol"
Varianta de tulpină indiană (delta) a COVID-19 are o incidenţă mare în Marea Britanie și Germania, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că nu exclude ca această tulpină să devină predominantă și în România.
"Ne dorim, evident, să creștem rata de imunizare și procesul celor vaccinați, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite țări tulpina delta este cu o răspândire destul de mare, a spus Ioana Mihăilă, la Sibiu.
Ministrul spune că mesajul este unul singur: "vaccinarea este cea care ne protejează și că încă nu am scăpat de pericol".
Dr. Musta: "Tulpina Delta, de 60 de ori mai contagioasă decât cea englezească". Care este cel mai periculos loc de unde o putem lua
Varianta Delta a coronavirusului sau tulpina indiană, cum mai este cunoscută, este de 60 de ori mai contagioasă decât prima tulpină de SARS-CoV-2, apărută în China, la Wuhan, atenţionează medicii.
Pentru români, cel mai periculos este mersul la restaurant, avertizează medicul infecţionist Virgil Musta.
El spune că dacă nu respectăm în continuare măsurile anti-COVID-19, ne vom trezi, în orice moment, cu valul patru al pandemiei.