Antena 3 CNN Externe O femeie a descoperit că bărbatul cu care avea o relație de 10 ani pe internet era, de fapt, verişoara ei, în Anglia

O femeie a descoperit că bărbatul cu care avea o relație de 10 ani pe internet era, de fapt, verişoara ei, în Anglia

Cerasela Stafie
2 minute de citit Publicat la 12:50 05 Ian 2022 Modificat la 13:51 05 Ian 2022

Kirat Assi, în vârstă de 42 de ani, din vestul Londrei, a descoperit că a fost victima unui fenomen numit ”catfishing”, înșelătorie online în care cineva pretinde a fi o altă persoană.

Femeia a petrecut 10 ani crezând că vorbea online cu un medic pe nume Bobby, când, în realitate, profilul - și al altor aproximativ 50 din rețeaua falsului doctor - era gestionat de verișoara ei, Simran Bhogal.

Ea a petrecut câțiva dintre acești ani într-o relație romantică cu falsul Bobby, despre care credea că locuiește în Australia și a cărui identitate se baza pe profilul și fotografiile unui bărbat adevărat. Totul a făcut parte dintr-o înșelătorie de amploare, care a fost descoperită doar cu ajutorul unui detectiv.

În anul 2009, Kirat a primit un mesaj de la un fost iubit al verișoarei ei, JJ, prin care bărbatul îi cerea îndrumare cu privire la cum să o recupereze pe Simran.

Cei doi au legat o prietenie și au comunicat în următoarele cinci luni înainte ca ea să afle că JJ a murit. În momentul respectiv, verișoara femeii i-a oferit adresa de e-mail a fratelui lui JJ, Bobby, să-i transmită condoleanțe.

Profilul fals a folosit fotografiile reale ale lui Bobby și câteva detalii biografice fără acordul acestuia, iar în noiembrie 2010, Kirat a avut prima întâlnire cu profilul fals de Facebook. Cei doi dezvoltat o prietenie, iar ”Bobby” i-a spus că este căsătorit, cu un copil pe drum, însă relația în care se afla era pe punctul de a se prăbuși.

”Nu eram apropiați, dar l-am văzut ca pe un prieten, un frate mai mic”, a povestit Kirat, scrie Daily Mail.

În noiembrie 2013, tânăra a primit un mesaj pe Facebook în care i se spunea că Bobby fusese împușcat și se afla în comă, suferind pierderi de memorie. Și apoi, în ianuarie 2014, ea a aflat că el a murit.

”Am fost invitată să mă alătur unui grup de prieteni pe Facebook. Erau 39 de oameni în el”. Niciunul dintre ei nu era real, toți erau parte din încâlcita păcăleală pusă la cale de verișoara ei.

Cu toate acestea, la scurt timp după, Kirat a primit din senin un e-mail în care o informa că Bobby era, de fapt ,în viață, dar și-a simulat propria moarte și se ascundea într-un program de protecție a martorilor.

De aici, relația celor doi a devenit mult mai apropiată, chiar sexuală. Kirat își dorea cu disperare să-l întâlnească pe Bobby în persoană, dar de fiecare dată când planificau acest lucru, se întâmpla ceva - inclusiv un atac de cord.

Când Kirat avea suspiciuni cu privire la informațiile primite de la iubitul ei sau insista să se vadă personal, acesta amenința că se sinucide. Această situație a determinat-o pe femeie să angajeze un detectiv privat, care a reușit să afle adevărul.

 A mers și la poliție, dar oamenii legii i-au transmis că nu a avut loc nicio infractiune: ”M-am deschis față de el – ea! — spunându-i lucruri despre speranțele, visele mele, despre copilăria mea, pe care nu le-aș spune niciodată nimănui. Mă simt violată”, a spus ea.

”Eu o numesc capcană online. Nu am fost pe un site de întâlniri, conturile din online sunt private. Conotațiile asociate cu termenul catfishing sunt că este distractiv,” a adăugat.

”Acest lucru mi-a afectat sănătatea, familia, prietenii, viața socială, munca la radio, cariera, absolut totul”.

Povestea completă a lui Kirat a fost spusă într-o serie uimitoare de podcasturi produse de Tortoise Media, care i-a arătat pe anchetatori lucrând luni de zile cu martori și experți juridici.

Se crede că este cel mai longeviv și cel mai complex catfishing care a ieșit la iveală, deoarece înșelăciunea a implicat crearea nu doar a unei persoane, ci a unei întregi comunități.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole