Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Călăraşi a pierdut 36.000 de lei din câteva click-uri pe internet. O reclamă i-a golit contul bancar

O femeie din Călăraşi a pierdut 36.000 de lei din câteva click-uri pe internet. O reclamă i-a golit contul bancar

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O femeie din Călărași a încercat să cumpere acțiuni online şi a rămas fără bani. Aceasta a fost înșelată și a pierdut suma de 36.000 de lei. Incidentul scoate în evidență pericolele asociate cu investițiile pe internet.

Autoritățile investighează cazul, avertizând populația să fie vigilentă.

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 66 de ani, din comuna Dor Mărunt, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni, ce are ca mod de operare „investment scam”.

Această modalitate constă în introducerea în eroare cu privire la posibilitatea efectuării unor investiții online pe diverse platforme de profil (prin cumpărarea de acțiuni/obligațiuni la diverse companii private naționale/internaționale listate la bursă) și îndrumarea de a transfera diverse sume de bani sau monede virtuale în conturile bancare controlate de către autori.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași, au stabilit că, la data de 27 iunie a.c., femeia de 66 de ani ar fi accesat un link al unei reclame privind cumpărarea de acțiuni, și-ar fi introdus datele personale și, la scurt timp, ar fi fost abordată de o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că va fi contactată de un expert financiar”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Română.

Femeia în vârstă de de 66 de ani a fost înşelată prin metoda „investment scam”

Ulterior, femeia ar fi fost contactată de o altă persoană, iar, sub îndrumarea acesteia, ar fi instalat o aplicație și ar fi transferat din contul său bancar 1.000 de lei, bani ce ar fi reprezentat investiția minimă.

„La data de 1 iulie a.c., sub îndrumarea aceleiași persoane, ar fi dat 18.000 de lei unei persoane necunoscute, care s-ar fi prezentat la domiciliul femeii.

La data de 10 iulie a.c., sub îndrumarea unei alte persoane, persoana vătămată a depus 15.000 de lei la un ATM Bitcoin, din municipiul București.

În continuare, la data de 12 iulie a.c., din contul bancar al femeii ar fi fost efectuate mai multe tranzacții financiare, pe care nu le-ar fi recunoscut, în valoare de 3.000 de lei. Astfel, persoanei vătămate i-a fost cauzat un prejudiciu total de 36.000 de lei”, mai arată sursa citată.

Persoanele bănuite au fost prinse în flagrant delict

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, alături de cei ai Serviciului de Investigații Criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune, în urma căreia persoanele bănuite, un bărbat, de 62 de ani și o femeie, de 35 de ani, ambii din comuna Bezdead, județul Dâmbovița, au fost prinse în flagrant delict, după ce ar fi primit de la femeia de 66 de ani un plic cu o sumă de bani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în prezent, fiind efectuate cercetări, în vederea luării măsurilor care se impun.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben