„Părintele meu a devenit victimă sigură când a intrat pe poarta spitalului!”, spune ardeleanca Doina Borțoș.
Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a fost unul din cele mai mari focare de COVID din România. În lunile octombrie-noiembrie, zeci de medici și asistente au fost depistați pozitivi acolo.
Tot aici a fost internată și Florica Petrașcu, în vârstă de 85 de ani.
„Mama mea a făcut un atac cerebral în a doua zi a lui 2021. A fost internată imediat, nu a fost un AVC sever, a fost conștientă tot timpul, comunica cu noi, dar nu putea vorbi”, povestește Doina Borțoș, fiica pacientei.
Potrivit fiicei, Florica Petrașcu a stat în izolatorul spitalului până la sosirea rezultatului testului PCR, care a fost negativ, după care a fost internată pe secția de neurologie.
„I-am trimis zilnic pachete, dar nu am putut intra să o văd pe mama. Am înțeles că așa putem să-i protejăm pe cei din spital, pacienții fiind cei mai vulnerabili în fața coronavirusului”, spune femeia.
Aceasta povestește că mama ei aștepta cu nerăbdare să se vaccineze.
Florica Petrașcu începuse deja să se recupereze bine în spital. Totul s-a schimbat însă pe 16 ianuarie, când femeia a fost infectată cu COVID în spital. Aceasta a fost transferată pe secția de Boli Infecțioase, după care starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc. Pe data de 19 ianuarie, femeia a fost găsită în salon în stop cardio-respirator, fără șanse de resuscitare.
„Eu m-am vaccinat imediat cum am reușit. Mama mea, care își dorea nespus să se vaccineze, pentru a reduce cât mai mult riscul de a ajunge la spital, nu a mai apucat. În schimb, observ cum medicii și asistentele se revoltă că trebuie să-și plătească din buzunarul lor, buzunar în care ajung mulți bani, testele PCR, dacă nu vor să se vaccineze. Ei trebuie să-i protejeze pe pacienți, nu să-i omoare!”, a declarat revoltată femeia din Alba Iulia. „Mama mea s-a protejat până în momentul în care a intrat în spital. Acolo a devenit victimă”.
Au trecut 7 luni de la decesul Floricăi Petrașcu, iar fiica acesteia nu s-a putut împăca și cu ceea ce s-a întâmplat cu mama sa în spital.
„Am lăsat timpul să treacă, poate, poate îmi găsesc liniștea. Dar când aud și văd oameni ce au în responsabilitate sănătatea noastră că refuză să se vaccineze, m-am hotărât să contactez un avocat pentru a da în judecată spitalul în care mama mea a murit, în loc să fie tratată. Cred că numai așa putem forța sistemul medical să se schimbe”, a încheiat Doina Borțoș.
Doctorul Silviu Crainic, directorul medical al spitalului din Alba Iulia, spune că este puțin probabil ca pacienta Florica Petrașcu să fi venit de acasă infectată.
„După 16 zile de internare pare să fie unul din puținele cazuri de infectare cu COVID în spital”, a spus doctorul Crainic.
„Spitalul nostru este una din puținele unități medicale care au introdus repede protocolul de testare a pacienților internați. Chiar și așa am avut cazuri care au avut test PCR negativ la izolator și s-au pozitivat după câteva zile”, a mai spus medicul, potrivit Libertatea.