Antena 3 CNN Sport FCSB a fost amendată de UEFA, după ultimul meci din preliminariile Ligii Campionilor. Cât au de plată roş-albaştrii

FCSB a fost amendată de UEFA, după ultimul meci din preliminariile Ligii Campionilor. Cât au de plată roş-albaştrii

de Claudia Popovici    |   

FCSB a fost amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul retur cu Sparta Praga, pierdut 2-3, care a dus la eliminarea din Liga Campionilor, în turul trei preliminar.

Comisia de Disciplină din cadrul UEFA a deschis o anchetă şi au existat cinci capete de acuzare împotriva roş-albaştrilor. FCSB a fost găsită vinovată la toate categoriile şi a primit amenzi în valoare totală de 29.000 de euro.

Conduita nesportivă a echipei, care presupune că cel puţin şase jucători sau membri ai staff-ului primesc cartonaşe galbene, a adus o amendă de 6.750 de euro.

Pentru că rezervele sau alţi oficiali au intrat pe gazon după fluierul final, roş-albaştrii au mai primit o sancţiune de 5000 de euro.

Campioana României are de plătit încă 2.500 de euro pentru aruncarea unor obiecte din tribune, dar cea mai mare sancţiune financiară, de 15.000 de euro, a fost dată pentru scandările suporterilor, care l-au înjurat pe portarul Spartei la fiecare degajare.

FCSB îşi continuă totuşi drumul în cupele continentale. Astăzi, va înfrunta gruparea austriacă LASK, în play-offul Europa League. 

Cum a fost eliminată FCSB din Liga Campionilor, după ce a fost învinsă de Sparta Praga cu 3-2 la București

După 1-1 în deplasare, campioana României plătit preţul pentru o primă repriză catastrofală, în care a primit trei goluri, marcate de Veljko Birmancevic (13, 28 - penalty) şi Lukas Haraslin (37). FCSB a jucat mai bine în partea secundă, a marcat de două ori, prin Darius Olaru (60) şi Malcom Edjouma (85), dar nu a reuşit mai mult.

Sparta a dominat autoritar primul sfert de oră şi golul a venit firesc. La un corner (13), la care portarul Târnovanu a fost pasiv şi ezitant, Soerensen a reluat cu capul, Lixandru a respins de pe linia porţii, dar Birmancevic a reluat plasă de la un metru. FCSB a replicat imediat, dar portarul Vindahl nu a avut emoţii la lovitura de cap a lui Ngezana (15).

Oaspeţii au fost din nou periculoşi, prin Olatunji (16), al cărui şut la colţul scurt a fost prins de Târnovanu. Ştefănescu (18) a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Sparta s-a desprins pe tabelă dintr-un penalty transformat de Birmancevic (28), după ce Olatunji a fost lovit cu capul de Dawa la un duel aerian. O nouă ezitare a defensivei bucureştene a făcut ca scorul să devină unul de forfait, Haraslin (37) a trecut uşor de Creţu şi a tras la colţul lung, fără speranţe pentru Târnovanu.

Olatunji (40) şi Haraslin (44) au avut şi ei situaţii notabile.

FCSB a fost periculoasă chiar înainte de pauză, dar Băluţă (45) a tras pe lângă colţul lung, iar Ştefănescu (45) a şutat slab din careu, fără probleme pentru portarul danez. În debutul reprizei secunde, scorul putea lua proporţii, dar Târnovanu l-a blocat pe Olatunji (52), scăpat singur.

FCSB a reuşit să reducă din diferenţă prin Olaru (60), care a profitat de căderea lui Birmancevic şi a marcat frumos, cu un şut cu efect. Popa (76) a reluat pe lângă poartă din poziţie dificilă, iar FCSB a reuşit să înscrie şi al doilea gol, prin Edjouma (85), care a reluat cu capul centrare excelentă a lui Olaru.

Echipa antrenată de Charalambous a sperat în ultimele minute că va trimite meciul în prelungiri, dar nu a reuşit acest lucru, deşi a atacat şi cu Târnovanu în careul advers.

FCSB a plătit preţul pentru erorile făcute în defensivă, astfel că părăseşte competiţia.

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League, în care va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

Subiecte în articol: FCSB UEFA amenda Liga Campionilor
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile