Antena 3 CNN Externe FBI a publicat imagini cu arsenalul atacatorului lui Trump. Thomas Crooks a studiat mai multe ținte, inclusiv pe Joe Biden

FBI a publicat imagini cu arsenalul atacatorului lui Trump. Thomas Crooks a studiat mai multe ținte, inclusiv pe Joe Biden

de Claudia Popovici    |   

Thomas Crooks, atacatorul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump a petrecut luni întregi cercetându-l, împreună cu alte ținte precum Joe Biden, înainte de a decide să-l împuște pe candidatul republican la președinție, a declarat FBI, care a dat publicității şi imagini cu arsenalul atacatorului, potrivit Sky News. 

FBI a spus că Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost implicat într-un „efort detaliat și susținut pentru a planifica un atac” înainte de a deveni, în cele din urmă, „extrem de concentrat” asupra mitingului lui Trump din Pennsylvania.

Cu toate acestea, Kevin Rojek, agentul special responsabil cu biroul FBI din Pittsburgh, a recunoscut că experții nu au reușit încă să determine ce l-a motivat.

Activitatea pe computer a lui Crooks a arătat că era interesat de un amestec de ideologii, dar nu a demonstrat o motivație definitivă dintr-un punct de vedere de stânga sau de dreapta.

[GAL layout="3"]

Trump a fost lovit în ureche când Crooks, care se afla pe acoperișul unui clădiri din apropiere, a tras opt focuri înainte de a fi ucis de un lunetist al Serviciului Secret.

Dovezile video arată că a fost pe acoperiș doar aproximativ șase minute, ucigând o persoană și rănind două altele când a deschis focul la evenimentul din 13 iulie.

Crooks căutase informații despre componentele bombelor încă din 2019

Crooks, care a lăsat mai multe dispozitive explozive în mașina sa, căutase informații despre componentele bombelor încă din 2019

Crooks a căutat evenimentele de campanie ale domnului Trump încă din septembrie 2023 și a continuat să caute mitinguri pentru ambii candidați în apropierea locuinței sale din vestul Pennsylvaniei, precum și datele convențiilor prezidențiale ale republicanilor și democraților.

Domnul Rojek a descris cum Crooks a devenit, în cele din urmă, „extrem de concentrat” pe mitingul lui Trump de la Butler, Pennsylvania, atunci când a fost anunțat la începutul lunii iulie și l-a considerat „o oportunitate țintă”.

În zilele care au precedat evenimentul, a cercetat informații despre locul respectiv, inclusiv locul unde urma să vorbească Trump.

Istoricul său de căutări online a relevat întrebări și expresii precum: „De unde va vorbi Trump la Butler Farm Show?”, „Podiumul de la Butler Farm Show” și „Poze de la Butler Farm Show”.

FBI spune că a realizat deja aproape 1.000 de interviuri

Noile detalii sugerează că Crooks era un bărbat care, conform investigatorilor, avea un interes puternic în explozive, evenimente majore și figuri politice proeminente, dar nu au reușit să identifice un singur motiv.

„Avem o idee clară despre mentalitate, dar nu suntem pregătiți să facem declarații concludente în legătură cu motivul în acest moment,” a spus domnul Rojek.

Oficialii spun că nu au găsit nicio dovadă că Crooks ar fi lucrat cu alte persoane sau că ar fi fost îndrumat de o putere străină.

De asemenea, nu au fost găsite urme de droguri ilegale sau alcool în sistemul său.

Între timp, într-un interviu cu prezentatorul de talk-show „Dr. Phil” McGraw, Donald Trump a susținut că Joe Biden și Kamala Harris au făcut dificil pentru el să aibă o protecție adecvată din partea Serviciului Secret la mitingurile sale de campanie.”

Trump a spus: „El (n.r Joe Biden) a făcut întotdeauna foarte dificil pentru noi să avem numărul corespunzător de oameni din Serviciul Secret.”

El a adăugat: „Nu știu cine este de vină, dar vă spun, aveam aceste mitinguri masive cu 50-60.000 de oameni, sau chiar mai mulți, și oamenii noștri erau întotdeauna în luptă pentru a obține mai multă securitate, mai mulți oameni din Serviciul Secret, și el știa că nu aveam suficient.”

Investigațiile preliminare au determinat că au existat eșecuri semnificative din partea Serviciului Secret.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile