Antena 3 CNN Actualitate "Fața hidoasă a depravaților posedați ideologic." Vasile Bănescu reacționează dur la "Cina cea de taină" de la Jocurile Olimpice

"Fața hidoasă a depravaților posedați ideologic." Vasile Bănescu reacționează dur la "Cina cea de taină" de la Jocurile Olimpice

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, în prezent consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte, a reacționat după ce la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost "reinterpretată" cu elemente LGBT și woke "Cina cea de taină" din Biblie.

"Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt.

Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs", a scris Bănescu pe Facebook.

Interpreții momentului controversat au fost Barbara Butch, o militantă pentru incluziunea persoanelor supraponderale, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și mulți concurenți ai emisiunii de tip reality show "Drag Race France", bazată pe travesti.

Reacțiile în presa mainstream din Franța au fost aproape inexistente. În schimb, internauții s-au dezlănțuit pe rețelele sociale.

Inclusiv politicienii români și-au spus, aici, opiniile, în majoritatea lor ostile experimentului de la Paris.

Politicienii de la București, reacții acide la "Cina cea de taină" de la Jocurile Olimpice

"Cina cea de Taină reinterpretată în stil LGBT la deschiderea Jocurilor Olimpice din Franța.O bătaie de joc la adresa creștinismului și valorilor civilizației europene.  Progresismul stângist cu toate versiunile lui este cangrena care distruge zi de zi spiritul și cultura europei. Victimele suntem noi! Ne mai putem trezi sau e prea târziu?" a scris pe Facebook deputatul liberal Robert Sighiartău.

"Aseară au debutat Jocurile Olimpice de la Paris. Au debutat însă rușinos! Cu o parodie mizerabilă la adresa identității creștine la nivel universal. "Cina cea de taină" întruchipata de travestiți...Cât de jos se poate duce o minoritate stângistă așa-zis progresistă, anticreștină?

Episodul ăsta mizerabil a reușit, din păcate, să umbrească și momentul, altfel deosebit, al intonării imnului Jocurilor Olimpice de către Orchestra Națională a Franței, condusă de un dirijor român, maestrul Cristian Măcelaru... Păcat, nici Franța nu mai este ce a fost...Și asta o spune Președintele Grupului de prietenie din Senatul României cu Senatul Francez...", a opinat, la rândul său, senatorul PSD Titus Corlățean.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile