Antena 3 CNN Externe Familia lui Netanyahu va fi dusă într-un buncăr secret de sub Ierusalim, dacă Iranul atacă Israelul

Familia lui Netanyahu va fi dusă într-un buncăr secret de sub Ierusalim, dacă Iranul atacă Israelul

de Robert Kiss    |   

Surse citate de Jerusalem Post susțin că premierul israelian Benjamin Netanyahu, soția sa Sara și fiul lor Yair, care se află acum în Israel, iau în considerare să petreacă noaptea în buncăr dacă are loc un atac iranian.

Premierul Benjamin Netanyahu și familia sa plănuiesc să intre în complexul subteran de buncăre din Ierusalim, destinat oficialilor de rang înalt în cazul unui atac iranian asupra Israelului. Aceste informații provin din surse apropiate de Netanyahu

Recent, Agenția de Securitate din Israel (Shin Bet) a pregătit buncărul subteran de comandă, Centrul Național de Management al Crizelor (NCM), situat adânc în subteran în zona Ierusalimului. Aici se așteaptă ca prim-ministrul și guvernul să gestioneze țara în timpul unei situații de criză. 

Surse indică faptul că Netanyahu, soția sa Sara și fiul lor Yair, care se află acum în Israel, iau în considerare să petreacă noaptea în buncăr dacă are loc un atac iranian. 

Familia Netanyahu se teme de amenințările explicite iraniene, cum ar fi declarația unui parlamentar iranian că „nu ne vom mulțumi cu mai puțin decât capul lui Netanyahu”. Ehud Yaari, de la Channel 12 News, a precizat că un ziar aliniat cu liderul suprem al Iranului a declarat că răspunsul iranian va viza „reședința principalilor criminali”.

Buncăr secret în zona Ierusalimului pentru familia lui Netanyahu

Buncărul pentru șeful guvernului israelian este o facilitate secretă, în subteranele Ierusalimului, care a costat miliarde de euro, conform recomandărilor Comisiei Winograd după cel de-al Doilea Război din Liban. Este destinat înalților oficiali militari și guvernamentali în timpul situațiilor de urgență. Acest complex de buncăr anti-nuclear subteran este bine protejat și permite comunicații criptate și securitate la nivel înalt.

În timpul atacului anterior al Iranului asupra Israelului din aprilie, Netanyahu și soția sa s-au mutat în casa familiei miliardarului Simon Falic din Ierusalim, care ar avea un adăpost antirachetă avansat. 

În mod similar, în primele săptămâni ale războiului din 7 octombrie, familia Netanyahu a alternat între casa lui Falic și reședința lor privată din Cezareea, care este în prezent în renovare. Yair Netanyahu, care a fost în Miami pentru cea mai mare parte a războiului, s-a întors recent în Israel cu părinții săi cu avionul „Aripile Sionului”, potrivit jurnalistului Uri Mashgav.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile