Antena 3 CNN Externe Mapamond Familia lui Alain Delon refuză să omoare câinele cu care actorul dorea să fie înmormântat: „Loubo va fi păstrat”

Familia lui Alain Delon refuză să omoare câinele cu care actorul dorea să fie înmormântat: „Loubo va fi păstrat”

de Mia Lungu    |   

Dorința regretatului actor francez Alain Delon, ca animalul său de companie să fie eutanasiat și înmormântat împreună cu el, a fost respinsă de copiii săi, după protestele militanților pentru drepturile animalelor, transmite The Guardian.

Actorul, care a murit duminică la vârsta de 88 de ani, a declarat că dorește ca animalul, un malinois belgian de 10 ani pe nume Loubo, să fie „adormit” și depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

Marți, după ce activiștii și-au exprimat consternarea față de perspectiva ca un animal sănătos să fie eutanasiat și s-au oferit să-i găsească câinelui o nouă casă, s-a anunțat că Loubo va trăi.

Fundația Brigitte Bardot a declarat că fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că familia va păstra câinele.

„Tocmai am avut-o pe Anouchka Delon la telefon și mi-a spus că Loubo face parte din familie și va fi păstrat. Câinele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtător de cuvânt al fundației.

Mai devreme în cursul zilei, provocând o oarecare confuzie, fundația anunțase pe rețelele sociale că patrupedul va fi cruțat, înainte de a șterge postările.

„Viața unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om”

Societatea pentru Protecția Animalelor (SPA) din Franța s-a numărat printre organizațiile pentru protecția animalelor care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la dorința declarată a lui Delon pentru companionul său, scriind: „Viața unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om. SPA este fericită să îi ia câinele și să îi găsească o familie”.

În Franța nu există nicio lege care să împiedice proprietarii să își eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari să decidă dacă să le îndeplinească dorințele.

Delon a creat o capelă într-un cimitir care conține rămășițele a cel puțin 35 dintre câinii săi, pe terenul împădurit al casei sale, La Brûlerie, la 85 de mile sud-est de Paris, pe care a cumpărat-o la începutul anilor 1970.

Aici, duminică, într-o rară manifestare de unitate, cei trei copii ai săi, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, și Alain-Fabien, 30 de ani, au anunțat că tatăl lor a murit liniștit, cu ei alături. Loubo, adoptat dintr-un refugiu de Delon în 2014, a fost inclus în anunțul copiilor privind moartea actorului.

„Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, precum și Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor”, se arată în declarația lor comună.

Alain Delon: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne ia împreună. Îl va pune să doarmă în brațele mele”

„El este câinele meu de sfârșit de viață ... Îl iubesc ca pe un copil”, a declarat Delon pentru Paris Match în 2018. „Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta. Îi este dor de mine când nu sunt acolo”.

El a adăugat: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne ia împreună. Îl va pune să doarmă în brațele mele. Aș prefera să fac asta decât să știu că el se va lăsa să moară pe mormântul meu cu atâta suferință.”

După acest interviu, asociația pentru animale 30 Million Friends a condamnat ceea ce a numit eutanasierea „convenabilă” a unui câine perfect sănătos, spunând că speră că Loubo va fi adoptat.

„Dacă ar trebui să plece înaintea lui Loubo, credinciosul său malinois, și nimeni - ceea ce mă îndoiesc - nu ar fi în măsură să aibă grijă de el, Fundația 30 Million Friends și-ar asuma în mod evident sarcina de a găsi pe cineva de încredere care să îi asigure bunăstarea”, a declarat atunci Reha Hutin, președintele fundației.

Fiica lui Delon, Anouchka, a postat o fotografie a lui Loubo pe Instagram în iulie anul trecut, cu mesajul: „Oriunde există o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Mulțumesc, Loubo, pentru că ai fost alături de stăpânul tău”.

Presa străină sugerează că Delon va fi înmormântat la casa sa din Douchy „în cea mai strictă intimitate”, în această săptămână, deși familia nu a oferit alte detalii. Înainte de moartea sa, actorul a declarat că nu dorește o ceremonie națională similară celei organizate după moartea lui Johnny Hallyday și Charles Aznavour, ci dorește să fie înmormântat „ca oricine altcineva”.

Subiecte în articol: alain delon actor inmormantat caine
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile