Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Soluţii pentru a economisi energie găsite de o primarie din Arad după o factură de aproape 160.000 de lei

Soluţii pentru a economisi energie găsite de o primarie din Arad după o factură de aproape 160.000 de lei

O primărie din Arad a avut de achitat, după recalculare, aproape 160.000 de lei pentru iluminatul public. Aşa că edilul comunei Zabrani a luat mai multe măsuri.

de Claudia Popovici    |   

Dacă în 2019 schimbarea becurilor cu led nu au făcut o diferență prea mare, acum în Zabrani, judeţul Arad, felinarele se vor stinge la miezul nopții şi vor fi reaprinse abia la ora 4:30 dimineaţa.

Pentru asta, primăria a instalat mai multe ceasuri pe stâlpi, ceasuri care vor aprinde şi stinge luminile după programul stabilit.

În orele în care străzile vor fi în beznă vor fi organizate patrule.

"Patrula poliției locale să fie însoțită de un pompier voluntar şi un angajat din serviciul utilitar gospodăresc.

Odată cu aceste măsuri lumea a fost îngrijorată şi se temeau de posibilitatea apariției hoților în zonă", spune Dănuț Codrean primar Zabrani, judeţul Arad. 

Orașele din România unde primarii iau deja măsuri pentru economisirea energiei. Ce spun edilii despre luminițele de Crăciun

Mai multe orașe din ţară au luat deja decizii privind economisirea energiei în lunile ce urmează. Chiar dacă la nivel central nu a fost implementată încă recomandarea europeană de economisire cu 15%, edilii spun că vor să îşi protejeze finanţele în faţa valului de scumpiri.

Este posibil că şi în Arad să fie mai puține luminițe pe străzi. Municipalitatea a cerut o analiză a costurilor pentru a vedea ce măsuri trebuie să ia în lunile următoare.

"Punem în balanță cheltuielile și de consum. Nu cred că vom ajunge la situația extremă să nu avem iluminat festiv de sărbători, ci poate dimensiunea, să știm cât mergem de mult din centru către celelalte cartiere", a declarat Călin Bibarț, primarul Aradului.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog