Antena 3 CNN Economic Facem plinul pe autostradă sau în oraș când plecăm în vacanță? Sorin Mierlea, InfoCons: ”Diferența este majoră”

Facem plinul pe autostradă sau în oraș când plecăm în vacanță? Sorin Mierlea, InfoCons: ”Diferența este majoră”

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |   

Este perioada vacanțelor, și mulți români aleg să călătorească cu mașina, fie prin țară, fie în afara țării. Însă indiferent care ar fi destinația, drumul costă. Și asta pentru că prețul carburantului nu este deloc unul mic. 

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat de unde este mai bine să cumpărăm carburant înainte să plecăm în vacanță. 

”Cumpărând carburant de la o stație înainte de a intra pe autostradă, versus a cumpăra carburant de pe autostradă, la un plin înseamnă pâinea pe două săptămâni.

Asta este diferența la carburant. La aceeași stație, același brand. Aceste lucruri ar trebui să le înțelegem, și anume faptul că indiferent că este același brand, prețurile diferă foarte mult între ele.

Unde sunt mai multe stații în același loc, acolo prețurile încep să scadă. Dar este discutabil, pentru că astăzi poate fi un preț, mâine poate fi alt preț. Chiar dacă pentru unii nu înseamnă mult 50 de lei, pentru alții poate însemna o diferență majoră pentru o vacanță frumoasă”, spune președintele InfoCons. 

”Să ne facem asigurările obligatorii, acel RCA, să avem roviniete în funcție de sectoarele de drum pe unde trecem, și ar fi bine să mergem să le plătim, de exemplu, într-o stație de carburant, unde plătim în lei și nu plătim în euro. La fel cum am plăti dacă plătim de pe telefon. Și când vine, cu TVA cu tot, în factura de telefon, s-ar putea să fie iar un cost adăugat, plus benzina luată de pe autostradă, și deja s-ar putea să fie o seară cu familia, la înghețată, în concediu”, a mai explicat Sorin Mierlea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: Sorin Mierlea InfoCons carburant vacanţă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile