În fabrica de la Reghin se lucrează zi şi noapte. Utilajele nu se opresc pentru a putea onora comenzile. Fabrica de pe Valea Gurghiului a devenit celebră după ce a ieşit pe piaţă cu celebra telemea Ibănești, recunoscută la nivel european având denumire de origine protejată.
"Ne aflăm în zona de topire a caşului Başchiu, unde este transformat în caşcaval de Ibăneşti. Sunt produse fabricate cu materii prime româneşti, doar lapte românesc. În spate sunt peste 4000 de fermieri şi peste 200 de angajaţi", a declarat Nicu Bumb, inginer în fabrica de lactate.
Toate produsele sunt fabricate numai din lapte de la producătorii din zonă. În momentul de faţă sunt prelucraţi, zilnic, 100.000 de litri de lapte, dar capacitatea s-ar putea dubla.
Ultima investiţie majoră a fost achiziţionarea de panouri fotovoltaice, după creşterea alarmantă de preţuri.
Citeşte şi: Primele roşii româneşti vor apărea pe tarabe la jumătatea lunii mai, iar preţul ar putea fi dublu