Antena 3 CNN Actualitate Justiție F1: Procesul în cazul șantajului lui Schumacher va începe în decembrie. Trei bărbați au cerut 15 mil. de euro familiei pilotului

F1: Procesul în cazul șantajului lui Schumacher va începe în decembrie. Trei bărbați au cerut 15 mil. de euro familiei pilotului

de Roxana Mihăiescu    |   

Procesul în cazul de şantajare a fostului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher este programat să înceapă pe 10 decembrie, conform anunţului făcut de un tribunal din oraşul Wuppertal. Trei bărbați au spus că dețin fotografii private ale familiei Schumacher, căreia i-au solicitat suma de 15 milioane de euro pentru a nu le face publice, notează DPA, potrivit Agerpres.

Un fost angajat din stafful de securitate al familiei lui Schumacher, care ar fi făcut înregistrări private pentru şantaj, alături de un alt bărbat şi fiul acestuia, acuzaţi de efectuarea tentativei de şantaj, urmează să fie judecaţi pentru tentativa de extorcare a fostului campion mondial de Formula 1.

Mai exact, la sfârșitul lunii iunie, anchetatorii au arestat doi dintre suspecți, respectiv un bărbat de 53 de ani și pe fiul său în vârstă de 30 de ani. Parchetul susține că aceștia dețin fotografii private ale familiei Schumacher, căreia i-au solicitat suma de 15 milioane de euro pentru a nu le face publice.

Schumacher, de şapte ori campion mondial, nu a mai fost văzut în public de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident de schi în Alpii francezi, în decembrie 2013. Familia lui Schumacher menţine o intimitate strictă cu privire la starea sa, accesul fiind limitat doar la cei apropiaţi lui.

Materialul folosit pentru şantaj ar fi fost obţinut de un bărbat care lucrase ca furnizor de servicii de securitate pentru familia Schumacher în trecut şi a fost, de asemenea, responsabil pentru digitalizarea fotografiilor private.

Potrivit procurorilor, presupuşii autori au sunat de mai multe ori familia Schumacher cerând suma de 15 milioane de euro. Ei au ameninţat că vor posta date private sensibile pe darknet dacă banii nu sunt plătiţi.

Suporturile de date confiscate sunt două hard disk-uri şi patru stick-uri USB cu material luat înainte şi după accidentul de schi al lui Schumacher.

Nu este prima dată când familia lui Schumacher este supusă unei presupuse tentative de şantaj. În 2017, un tribunal din sudul Germaniei a condamnat un tânăr de 25 de ani pentru încercarea de a o şantaja pe soţia lui Schumacher, Corinna, în schimbul sumei de 900.000 de euro.

Acel bărbat, care ameninţase siguranţa copiilor familiei Schumacher, a fost prins pentru că a inclus informaţii despre contul său bancar într-un email către Corinna Schumacher. El a primit o pedeapsă cu suspendare de 21 de luni de închisoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile