Cancerul de piele se poate dezvolta în urma expunerii îndelungate la soare, spun medicii. Există posibilitatea să stăm prea mult la soare în copilărie și din această cauză să ne trezim cu apariția unui cancer la maturitate.
“Primele simptome ale cancerului de piele sunt bubiţele care seamănă cu un coş, cresc în dimensiune devine cât un bob de orez sau câte un bob de mazăre. Dacă aceste bubiţe nu se vindecă, ar trebui ca pacientul să meargă la doctor. (...) Cancerul de piele este o tumoare care se dezvoltă nedureros, nu provoacă mâncărimi, nu provoacă durere, absolut nimic, iar la un moment dat sângerează, se rup cojiţele care apar iniţial şi care sunt ignorate. În acel moment ajung pacienţii la medic, după nişte ani de evoluţia în care au ignorat semnele pielii”, a declarat medicul dermatolog Mihaela Leventer.
“Este dovedit prin studii că arsurile de la soare sau timpul petrecut în soare în perioada copilăriei determină creşterea şi apariţia cancerului de piele cu 75% la vârsta maturităţii. Se întâmplă acest lucru pentru că lumina produce asupra ADN-ului anumite mutaţii care rămân, iar la un moment dat vulnerabilizează pielea”, a mai precizat dermatologul.