Antena 3 CNN Externe Explozii și fum în Beirut. Israelul a încercat să-l ucidă pe Fuad Shukr, comandant militar al Hezbollah

Explozii și fum în Beirut. Israelul a încercat să-l ucidă pe Fuad Shukr, comandant militar al Hezbollah

de Adrian Iclozan    |   

Forțele de Apărare ale Israelului, IDF, au bombardat, marți seară, o țintă în capitala libaneză, Beirut.

Atacul ar fi fost executat de aviația israeliană în suburbia Dahieh și l-ar fi vizat pe un comandat de rang înalt al Hezbollah.

A fost lovită o clădire cu mai multe etaje.

UPDATE 23:45 Israelul nu anticipează alte activități militare anti-Hezbollah după lovitura din Beirut

Rețeaua libaneză de știri MTV și Sky News Arabia, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, citează o sursă de securitate libaneză care afirmă că Fuad Shukr, comandantul Hezbollah de rang înalt vizat de Israel, a fost ucis, marți seară, în atacul din Beirut.

Un oficial israelian de rang înalt a declarat pentru Bloomberg că statul evreu nu anticipează nicio altă activitate militară suplimentară după lovitura din capitala libaneză.

Oficiali israelieni au declarat, la rândul lor, la adăpostul anonimatului, că statul evreu nu dorește un război împotriva Hezbollah.

Atacul israelian asupra unei clădiri de apartamente din Beirut a ucis o persoană și a rănit alte 68, dintre care cinci sunt în stare critică, potrivit Ministerului Sănătății Publice din Liban.

UPDATE 21:36 Fuad Shukr ar fi scăpat cu viață după atacul israelian la Beirut

Fuad Shukr, șeful centrului de operațiuni Hezbollah, ar fi supraviețuit loviturii lansate de Israel asupra unei clădiri situate într-o suburbie a capitalei libaneze, Beirut.

Informația vine de la două surse de securitate citate de agenția Reuters sub protecția anonimatului, notează Times of Israel.

Shukr este, potrivit israelienilor, răspunzător pentru atacul lansat sâmbătă de Hezbollah asupra Înălțimilor Golan - anexate de statul evreu de la Siria - și soldat cu 12 morți.

Hezbollah a negat oficial că ar fi lansat atacul cu rachetă. 

UPDATE 20:56 Soarta comandantul Hezbollah este incertă. Al Arabiya spune că atacul israelian l-a ratat

Soarta lui  Fuad Shukr, comandantului militar Hezbollav vizat, marți seară, de un bombardament efectuat de Israel într-un cartier din Beirut rămâne momentan neclară, spun surse de securitate citate de presa internațională.

Între timp, postul Al-Arabiya relatează că elimnarea lui Shukr ar fi eșuat. 

Surse apropiate de Hezbollah și citate de AFP afirmă că lovitura efectuată de israelieni ar fi ucis două persoane.

Știrea inițială

Pe rețelele sociale circulă imagini aparent surprinse la locul atacului, în care se vede un imobil în ruine și fum abundent în jur.

Internauții comentează că există victime, dar nu există o confirmare oficială a numărului acestora, relatează Antena 3 CNN.

IDF confirmă lovitura din Beirut

IDF a confirmat că a efectuat un atac aerian în capitala Libanului, Beirut, cu puțin timp în urmă, semnalează, pe X, corespondentul militar al publicației Times of Israel, Emanuel Fabian.

Potrivit armatei statului evreu, lovitura l-a vizat pe comandantul Hezbollah din spatele tirului cu rachetă de sâmbătă, de la Majdal Shams (Înălțimile Golan). Acesta este, de asemenea, responsabil pentru alte atacuri mortale asupra Israelului.

Lovitura de la Majdal Shams s-a soldat cu 12 morți, iar oficialii guvernului israelian au avertizat că Hezbollah a depășit "linia roșie".

Potrivit presei israeliene, comandantul Hezbollah vizat de atacul aerian israelian din Beirut ar fi Fuad Shukr, cunoscut și sub numele de Hajj Mohsin.

Mohsin/Shukr ar fi un consilier de rang înalt al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

El a fost identificat de IDF în urmă cu mai mulți ani drept comandantul proiectului de rachete de precizie al grupării pro-iraniene.

Mohsin/Shukr este căutat și de Statele Unite pentru rolul său în bombardarea, în 1983, a unei cazărmi a pușcașilor marini americani din Beirut. SUA au pus o recompensă de cinci milioane de dolari pe capul acestuia.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile