Antena 3 CNN Externe Explozii și alertă aeriană în Kiev. Rușii au atacat cu rachete în timpul nopții, un copil de 4 ani și tatăl lui au fost uciși

Explozii și alertă aeriană în Kiev. Rușii au atacat cu rachete în timpul nopții, un copil de 4 ani și tatăl lui au fost uciși

de Georgiana Marina    |   

Explozii au fost auzite în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul şi estul Kievului, în timp ce forţele aeriene ucrainene au anunţat că două rachete ruseşti se îndreptau spre capitală, scrie Kyiv Independent.

Fragmente de rachete au căzut peste clădiri rezidențiale din districtul Brovary din regiune, au spus autoritățile. Un bărbat de 35 de ani și fiul lui de 4 ani au fost uciși, cadavrele lor fiind găsite sub dărâmături în timpul operațiunilor de căutare și salvare.

În atac au mai fost rănite trei persoane, inclusiv un tânăr de 13 ani.

Administraţia militară de la Kiev a indicat pe Telegram că apărarea antiaeriană a fost activată. "Unităţile de apărare aeriană intervin şi este în curs o alertă aeriană", a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Şeful administraţiei militare din Kiev, Serhi Popko, a declarat pe Telegram că Kievul se află în continuare sub ameninţarea rachetelor balistice ruseşti.

În ultimele zile, mulţi ucraineni au fost îngrijoraţi de un posibil atac aerian rusesc ca răspuns la incursiunea în curs în regiunea rusă Kursk.

Forţele aeriene ucrainene au semnalat, de asemenea, în jurul orei 22:00 sâmbătă (19:00 GMT), că mai multe regiuni ale ţării au fost vizate de o serie de atacuri cu drone. Autorităţile ucrainene nu au anunţă încă pagube sau victime

Ucraina este vizată în mod constant de atacuri cu rachete şi drone şi le cere aliaţilor săi occidentali furnizarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Rusia duce lupte intense contra a mii de soldaţi ucraineni la circa 20 de kilometri în interiorul regiunii Kursk, după ce marţi forţe ucrainene au efectuat o ofensivă ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina explozii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile