Antena 3 CNN Actualitate Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Șef mecanic: "Nava a început să se scufunde"

Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Șef mecanic: "Nava a început să se scufunde"

O navă de marfă sub pavilion Togo a explodat la Sulina. Mihai Călin, șef mecanic de navă a intervenit la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Miercuri a fost explozie la bordul unei nave care era în raza portului Sulina. Evenimentul s-a produs în jurul orei 06.50.

"Eu sunt șef mecanic pe ghilotina care îmbarcă piloții pe navele care intră sau ies de pe mare.

[GAL layout="5"]

În momentul în care au cerut ajutor cei de pe navă, au spus că s-a produs o explozie la bord, în zona compartimentului mașini.

Acum nu știu dacă a fost de natură exterioară, dacă a lovit o mină marină sau dacă a fost o explozie din interior de la o butelie de oxigen.

Citește și: Explozie la bordul unei nave de marfă, la Sulina! 12 persoane au fost evacuate

Nava se află la 6 mile de geamandura de aterizare adică de capătul bării Sulina, aproape de granița cu Ucraina, aproape de apele teritoriale ale Ucrainei.

Din ce am văzut noi, cu binoclul, nava s-a mai dus un pic la fund, dar nu știu dacă marinarii au reușit să etanșeze sala mașini de restul corpului.

Nava era ancorată, dar sunt două posibilități: dacă valurile au împins mina de corpul navei și a produs explozia sau dacă explozia s-a produs din cauze interne. Nu știm deocamdată acest lucru.

O navă de a noastră a plecat să vadă ce se întâmplă cu nava. 11 membrii ai echipajului au fost salvați, nu au fost răniți, doar o persoană a avut un atac de panică", a spus Mihai Călin, la Antena 3 CNN. 

”În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română”, a anunțat Garda de Coastă.

Subiecte în articol: sulina explozie nava
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile