Antena 3 CNN Externe Explozia depozitului de muniții din Rusia a fost atât de puternică încât a provocat un cutremur

Explozia depozitului de muniții din Rusia a fost atât de puternică încât a provocat un cutremur

de Robert Kiss    |   

Explozia devastatoare care a avut loc în Rusia, unde ucrainenii au lovit un depozit de muniții, a fost atât de puternică încât a produs mai multe cutremure cu magnitudinea între 2 și 2.8. De asemenea, suflul exploziei și fumul au fost văzute din spațiu.

Un site care monitorizează mișcările seismice de pe Pământ, a înregistrat mai multe cutremure, cel mai mare cu magnitudinea 2,8, în zona Toropets, unde a explodat depozitul de muniții. După exploziei, s-au produs încă 7 cutremure cu magnitudini de peste 2.

Explozii și un incendiu s-au produs în orașul Toropets din regiunea Tver din Rusia, după un atac masiv cu drone al armatei ucrainene, în timpul nopții de marți spre miercuri. Igor Rudenya, guvernatorul regiunii Tver, a ordonat o evacuare parțială a populației. Localnicii au postat pe rețelele sociale imagini video cu un depozit de muniții care sare în aer. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a distrus geamurile locuințelor aflate la kilomteri depărtare. 

Toropets are o populație de 11.000 de locuitori și este situat la aproximativ 470 de kilometri nord de granița cu Ucraina și la peste 370 de kilometri vest de Moscova.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile