Expertiza Institutului Cantacuzino în cazul Hexi Pharma a fost finalizată, însă aceasta va fi trimisa în Cehia pentru conformitate. Procurorii au solicitat testarea eficienţei dezinfectanţilor, chiar şi aşa diluaţi, iar rezultatele nu sunt tocmai aşa cum se vehiculase iniţial.
Unele probe sunt conforme, a confirmat chiar procurorul General al României. Drept urmare, concentraţia de dezinfectant este în normele legale. Sunt şi probe neconforme, iar toate rezultatele de până acum ar putea fi trimise în străinătate pentru contraexpertize, a declarat Augustin Lazăr.
”E greu să evaluăm acum în detaliu. Urmează alte teste de eficiență, pe un alt lot, care va fi trimis institutului”, a declarat Augustin Lazăr.
”Pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. E o procedură mai complicată”, a mai spus procurorul general.
Afaceri neștiute din imperiul lui Condrea; cât a câștigat în 15 ani de activitate
În ultimii cinci ani, firmele controlate de Dan Condrea au făcut bani nu doar din vânzarea de dezinfectanți și din furnizarea de servicii de curățenie, dar și din contracte de deszăpezire, îngrijire de spații verzi, arhitectură peisagistică și chiar forare de puțuri de apă.
Hexi Pharma - prejudiciu de 51 de milioane de lei
Potrivit comunicatului dat de Parchet, prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.