Antena 3 CNN Timp liber Turism Experiențe de vacanță unice în Lefkada

Experiențe de vacanță unice în Lefkada

Lefkada este tipul acela de destinație care te surprinde de la prima vedere. Cu ale sale plaje aflate în topurile europene, apele diafane în culori schimbătoare, cu satele acelea mici de munte și traditiile unice, Lefkada este magică.

Petrece o seară grecească tradițională

Chiar dacă ești familiarizat cu serile tradiționale grecești, te asigurăm că nu toate sunt la fel. În Lefkada petrecerile specifice se organizează în satele cocoțate pe colinele argintii, căptușite cu pini pitici și smochini parfumați. Pentru o noapte de neuitat îți propunem o scurtă călătorie cu vaporul până în Meganissi. Te vei opri într-o tavernă veche unde vei fi sevit cu ouzo și vei petrece până la ivirea zorilor, alături de o orchestră și de dansatorii locali.

Mergi la o degustare de vinuri

Nu știu dacă ai încercat vinurile de pe insulă, dar majoritatea sortimentelor au un puternic miros și gust de fructe. Pentru că pe insulă cresc din abundeță lămâii, localnicii adaugă fructele în licoarea zeilor, care capătă un parfum dulceag și revigorant. Vei găsi destul de multe crame pe insula Lefkada, mai ales că este o insulă muntoasă unde crește din plin vița de vie. Proprietarii de crame îți vor arăta podgoriile și îți vor explica diversele sortimente de vin produse acolo, iar apoi te vor invita la o degustare.

Fă un tur religios pe insulă

În Lefkada vei avea parte de o experiență religioasă incredibilă, mai ales că vei găsi aici zeci de lăcașuri de cult cu o istorie lungă și frumoasă. Dacă în Santorini găsești mai multe biserici decât case, în Lefkada găsești câte o mănăstire în cele mai frumoase puncte ale insulei.

Cel mai vechi monument de pe insulă este biserica dintr-o peșteră de pe coasta de țărm Al-Giannis, închinată Sfântului Ioan de Anjou.

Unul dintre cele mai vizitate lăcașuri de cult din Lefkada, se află în satul Enklouvi. Biserica cu hramul Sfântului Profet Ilie este recunoscută pentru că se află într-unul dintre cele mai înalte puncte de pe insulă, oferind panorame care iți taie respirația, dar și pentru că este una dintre puținele biserici cu cupole din Lefkada. 

 

de Mădălina Isar

Sejur Lefkada 

 Hotel Vaya 2*– de la 399 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro  , call center  021-9407.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?